Анкара е много по-внимателна сега, когато става въпрос за доставки

...
Анкара е много по-внимателна сега, когато става въпрос за доставки
Коментари Харесай

Турция вече внимава повече какви оръжия изпраща на Украйна

Анкара е " доста по-внимателна " в този момент, когато става въпрос за доставки на оръжия за Украйна. Това съобщи ръководителят на организацията за отбранителна промишленост на Турция Исмаил Демир.

Пред в. " Уол Стрийт Джърнъл " той акцентира, че само Турция е в положение да накара Русия и Украйна да договарят и загатна, че Анкара може да загуби този статут, в случай че изпрати огромен брой оръжия единствено на едната страна.

Вестникът отбелязва, че Bayraktar TB-2 през 2019 година и сполучливо ги е употребила в началните етапи на съветската интервенция.
 Турция отхвърля дроновете ѝ за Украйна да са военна помощ
Турция отхвърля дроновете ѝ за Украйна да са военна помощ

В опит да резервира положителни връзки с Русия

Демир не удостовери, че предстоят още доставки на дронове за силите на Киев, само че добави, че Анкара може да изпрати повече защитно съоръжение и е фокусирана върху намирането на спокойно решение на рецесията.

Докато войната сред Русия и Украйна продължава, Турция се пробва да резервира неутралната си и , поддържайки отворена връзката и с двете страни в спора.

Залогът за Анкара е огромен - тя е страна членка на НАТО, която има морски граници и положителни връзки както с Русия, по този начин и с Украйна

Преминаването към Запада може да усъвършенства позицията й в НАТО, откакто през 2019 година и това утежни връзките и провокира
 Турция набира афганистанци да се бият за Украйна?
Турция набира афганистанци да се бият за Украйна?

Това твърди дипломатически източник

Всяка стъпка прекомерно надалеч обаче може да навреди на така и така отслабената стопанска система на Турция след валутната рецесия през декември и инфлационната серпантина.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган неведнъж е предложил да посредничи в мирните договаряния сред Русия и Украйна.

През март Истанбул беше хазаин на на сред съветски и украински представители.

Впоследствие турският президент съобщи желанието си да притегли сътрудниците си от двете страни на масата за договаряния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР