Анжелик Кербер ще играе на финала на Уимбълдън за втори

...
Анжелик Кербер ще играе на финала на Уимбълдън за втори
Коментари Харесай

Кербер се завърна на финала на Уимбълдън

Анжелик Кербер ще играе на финала на " Уимбълдън " за повторно в кариерата си. 30-годишната германка се оправи с Альона Остапенко, побеждавайки я с 6:3, 6:3 след 1 час и 7 минути игра. Кербер ще има втори късмет за купата в Лондон, откакто през 2016 година загуби финала от Серина Уилямс.

За Остапенко това бе най-хубавото показване на " Уимбълдън ". Шампионката от " Ролан Гарос " от предходната година доближи до тази фаза без изгубен сет, само че трябваше да преклони глава пред по-опитната германка.

Двубоят стартира равностойно, като Кербер по-често затрудняваше съперничката си при нейн сервис. Остапенко разчиташе на типичната си нападателна игра, до момента в който германката бе по-търпелива и това се оказа сполучлива тактика. Анжелик стигна до първия пробив за 4:3 и от този миг имаше съществено преимущество. Тенисистката от Латвия не се справяше добре със защитната игра на Кербер и това водеше до неточности. Тя позволи двойна неточност на сетбол и загуби първата част с 3:6.

Angelique Kerber is into her fourth career Grand Slam final!

The two-time major champion beats Jelena Ostapenko 6-3, 6-3.

The telling stat: Kerber made 7 unforced errors. Ostapenko made 34. pic.twitter.com/xoRbueWzA8
— SI Tennis (@SI_Tennis) July 12, 2018
Във втория сет грешките на Остапенко се усилиха и след ранен пробив германката поведе с 3:0. Кербер продължи да е извънредно непрекъсната в играта си и не след дълго водеше с 5:1. Съперничката й избави мачбол, вкара няколко превъзходни уинъра, реализира пробив и остана в мача. Тя изигра още един добър гейм и стигна до късмет за пробив в идващия, само че германката се оправи и съумя да стигне до успеха.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР