Анита изпитва дискомфорт, събира течности в стомаха, има и затруднено

...
Анита изпитва дискомфорт, събира течности в стомаха, има и затруднено
Коментари Харесай

Приятелят на Анита: Днес ще разберем дали баща й може да стане донор

Анита изпитва дискомфорт, събира течности в стомаха, има и затруднено дишане. Не могат да й дадат болкоуспокояващи, тъй като те още повече ще затормозят дишането й.
Прочетете още
Това описа пред БТВ приятелят на 19-годишната асеновградчанка, която е в турска болница за трансплантация, Иван Димитров. Той съпровожда Анита и татко й Живко Чобанов. Майката на момичето към този момент е пристигнала от чужбина в София и също се насочва към Истанбул.

Анита е диагностицирана с остра чернодробна непълнота (Синдром на Уилсън).

Както съобщихме, в турската болница се вършат проучвания на Анита и на татко й, който ще и стане донор при трансплатиране на черен дроб. " Надяваме се да имат съгласуемост. Днес ще стане ясно дали той може да й стане донор ", сподели още Иван Димитров.

19-годишната студентка от Асеновград страда от тежка чернодробна непълнота и единственият излаз е трансплантация.

Успоредно приятелите и сътрудниците на момичето не престават благотворителната акция. За два дни те събраха над 180 000 лв.. 

" Чакаме да мине наред интервенцията. Анита е безоблачен човек и поддръжката за нея и за братчето й продължава ", изясни колежката й Ренета Петкова. По думите й в случай че парите са повече, ще отидат за различен човек в потребност.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР