Анимацията на Теодор Ушев Физика на тъгата по едноименния роман

...
Анимацията на Теодор Ушев Физика на тъгата по едноименния роман
Коментари Харесай

`Физика на тъгата` на Теодор Ушев с премиера на Филмовия фестивал в Торонто

Анимацията на Теодор Ушев " Физика на тъгата " по едноименния разказ на българския публицист Георги Господинов ще има своята международна премиера през септември на кинофестивала в Торонто. Филмът е с дълготрайност 27 минути.
 Теодор Ушев: Зарекох се да не измия нито една паница в Канада  Георги Господинов (част I): Новоизбухналата носталгия и “future cancelled ”
„ Номинираният за Оскар Теодор Ушев доближава ново равнище на артистичност със сага за детските мечти и съжаленията на възрастните, която е и първият в историята анимационен филм, изработен с енкаустична живопис “ – това е анонсът за „ Физика на тъгата “, оповестен в формалната страница на Международния кино фестивал в Торонто.

Най-новият план на Теодор Ушев по романа на Георги Господинов е основан по метода на восъчната живопис – техника, позната в изкуството от 11 век, при която се рисува с парещ восък, като се прибавят разнообразни пигменти.

Анимационният филм „ Физика на тъгата “ е дълъг 27 минути и има британска и френска верския, като британската версия е озвучена от артиста Доналд Съдърланд и сина му Росиф. 

Престижният филмов фестивал в Торонто ще бъде открит на 5 септември.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР