AНИМАЦИОНЕРИТЕ, GREESH, HELLION STONE, LEK CITY CASE, NO MORE MANY

...
AНИМАЦИОНЕРИТЕ, GREESH, HELLION STONE, LEK CITY CASE, NO MORE MANY
Коментари Харесай

Осем топ рокендрол артиста идват на морския бряг във Варна | REBEL REBEL By The Sea

AНИМАЦИОНЕРИТЕ, GREESH, HELLION STONE, LEK CITY CASE, NO MORE MANY MORE, SCOTOPIA, SOUNDPROPHET и американците TROPE са REBEL REBEL 2023

На 8 и 9 септември осем топ различни акта – седем бг банди и една американска, дебаркират във Варна в своя морски дом Ментол за REBEL REBEL By The Sea Edition.

За трета година Projector Plus събира на една сцена в два дни актьори и почитатели, за които музиката е храброст, независимост, протест и другарство.

На 8 септември пламъка на REBEL REBEL възпламеняваме с еклектичния заряд на българския мултиинструменталист Гриша Георгиев. Класикът в българската различна музика ще бъде в познатото си рок и фънки амплоа, а неговият обичан солов план – GREESH ще остави място за размисъл дали изобщо е имало нещо сходно по нашите ширини.

GREESH се качва на сцената с тайфа, с цел да извърши онлайн освен авторските си песни, само че и части на обичан план – Портокал/Матака. Веднага след него, на сцената ще застъпят господарите на тежкия тон HELLION STONE – софийската различна груув метъл тайфа, чиято мощност е способна да разцепи морето на две. От своя страна NO MORE MANY MORE ще приключват това атрактивно музикално трио със жанр. Бандата към този момент е нарицателна за изпълнени със смисъл текстове, а песните им са измежду най-успешните на локалната рок сцена.

Специалните посетители в първия ден на REBEL REBEL 2023 са АНИМАЦИОНЕРИТЕ. Групата, предвождана от обичан воин – Георги Згуров-Гурко, заби знамето си на територията на българския различен рок още в края на предишния век и оттогава нищо не е същото. Техният присъщ жанр дава обещание маниакален сет, който няма да остане без последици. 

Тази година 9 септември ще бъде дата, която ще сплотява в името на музиката.

Втората вечер на REBEL REBEL стартира със Scotopia – една млада тайфа, която към този момент оставя лична следа по пясъците на българския рок. Следващият акт на феста е зависим на рисковия темп на TROPE, прог рок тайфа, която идва чак от Холивуд, LA с вокалист харизматuчната Diana Studenberg. Концепцията на “Eleutheromania ” – техния дебютен албум, е концепцията в основата и на протеста –

“маниакален блян към независимост ”, който прелива от тяхната музика, която жадува да се освободи от шаблоните. Техните настоящи концерти са като съпорт на колоси в прогресива като The Pineapple Thief, Haken и King’s X. В може би най-силната си година откогато съществуват, тази, в която излезе дебютният им албум SEVEN, рокендрол разбойниците LEK CITY CASE няма да пропуснат опцията да посвирят на неразрешените струни на човешката душа. REBEL REBEL By The Sea Edition 2023 ще бъде закрит от SOUNDPROPHET, групата, чиято идея се основава на послания – тези за доверие към изкуството, за почитание и единство сред индивида и музиката.

Стартът е в петък, 8 септември, 8 вечерта.

А ето и цялостната стратегия за двата дни

алтернативен музикален трип:

8 септември /петък/

 GREESH

 HELLION STONE

 NO MORE MANY MORE

 AНИМАЦИОНЕРИТЕ

9 септември /събота/

 SCOTOPIA

 TROPE

 LEK CITY CASE

 SOUNDPROPHET
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР