Ани Шакарян е една от най-популярните кулинарни блогърки у нас,

...
Ани Шакарян е една от най-популярните кулинарни блогърки у нас,
Коментари Харесай

Готвенето като страст: В кухнята на блогърката Ани Шакарян

Ани Шакарян е една от най-популярните кулинарни блогърки у нас, която скороиздаде книга с кулинарни предписания.

„ Много обичах да се въртя към баба ми Арсине. Тя беше същински добър кулинар. С голямо наслаждение ми разказваше за арменската кухня. Пред мен точеше прелестни банички, кифлички, арменски курабии и по този начин се възпламених доста по готвенето. В следствие към този момент, когато се омъжих и се родиха моите дъщери, въодушевена от това, че мога да подготвям домашно приготвена храна за Аида, започнах да експериметира”, споделя Ани Шакарян.

Ани си спомня, че първата рецепта, която написала в своя блог, била за хумус. „ Рецепта за домакински хумус с нахут, с чесън, с малко свеж лук, в действителност доста обичана рецепта. Тя несъмнено участва и в моята книга”, изясни Ани.

„ Арменската кухня бих споделила, че е много близка до българската. Може би само това, което я отличава е, че тя е по-пикантна. Във всяка една рецепта има екзотични подправки, доста чесън. Ястията са мудни ястия бих споделила. Приготвят се няколко часа, само че в последна сметка удоволствието в действителност е доста голямо”, споделя още блогърката, която е от арменски генезис.

Снимка: btvnovinite.bg

Избрани предписания са събрани и в премиерната за Ани книга „ Вкуснотека ".

„ Тя съдържа 111 от най-четените, най-вкусните и най-харесваните предписания в блога....Наистина считам, че това е голямо ентусиазъм за всяка една майка и стопанка, която в всекидневието си няма време и си задава безконечния въпрос какво да сготвя довечера, когато се прибера от работа”, показва авторката.

Според нея рецептата за шоколадова торта с маскарпоне и бадеми е една от най-харесваните в блога.

„ Аз имам доста предписания за торти, които не се пекат и ужасно доста се харесват от дамите, тъй като лишават малко време, ефектни са, извънредно вкусни” разкрива Ани Шакарян.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР