Ани Павлова, ученичка в 11 клас на ППМГ Акад. Иван

...
Ани Павлова, ученичка в 11 клас на ППМГ Акад. Иван
Коментари Харесай

Обявиха победителите в Работилница за репортери 2018 - Родова памет


Ани Павлова, ученичка в 11 клас на ППМГ " Акад. Иван Ценов " и Теодора Александрова, дванадесетокласник от ПЕГ " Йоан Екзарх " във Враца са спечелили в тазгодишното издание на " Работилница за кореспонденти ", стана ясно на финала на церемонията по награждаването на призьорите в ученическия конкурс-обучение за млади публицисти. Тя се организира в НЧ " Никола Йонков Вапцаров 1899 " в Годеч, като хазаин на проявата бе СУ " Проф. доктор Асен Златаров " в града, ученик, на което е миналогодишният победител в състезанието - Симеон Симеонов.

Двете девойки се пребориха за първото място в остра конкуренция от над 80 възпитаници от горните класове в междинните учебни заведения в Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница. Те ще пътуват в Брюксел по покана на патрона на проявата, евродепутата Ева Майдел. Освен това ще прекарат един ден с топ-журналиста от bTV Кристина Баксанова, която бе част от професионалното жури на " Работилница за кореспонденти 2018 - Родова памет ".

Ани Павлова ще усвоява тънкостите на журналистическата специалност при Мариета Фидосиева, основен продуцент в Българска национална телевизия 2, която за втора поредна година е част от журито на състезанието. На собствен ред, Теодора ще бъде стажант в новините на националната телевия Bulgaria ON AIR. Двете девойки, дружно с всички финалисти и посланици на общини от състезанието ще посетят и Нова телевизия, по покана на журналиста и водещ на новините на утринния блок на NOVA - Марина Цекова.

Веднага след тях, на " стъбличката на спечелилите ", се подреди Йоана-Виктория Лозанова, ученичка в 11 клас на СУ " Летец Христо Топракчиев " - Божурище. Тя получи доста специфичен подарък от един от сътрудниците на Работилницата - автошкола Василеви - шофьорски курс за категория B. Тя е и един от учениците, които една година преди завършването на междинното си обучение към този момент са признати за студенти по публицистика - опция, предоставана от катедра " Медии и публични връзки " на УНСС.

Втори подгласник в състезанието е Цветан Симеонов от СУ " Проф. доктор Асен Златаров " в Годеч, който ще бъде стажант на радио и телевизионната водеща Евелина Павлова в нейния план за основаване на ученическо радио Teen Station. Цветан получи и специфична премия от Ролпласт - електронна книга.

Осмокласничката Ванеса Милева от СУ " Велизар Пеев ", град Своге, е третият подгласник в конкуренцията, като тя също получава като специфична премия електронна книга от Ролпласт.

За втора поредна година бяха избрани и посланици на общините, които получават и специфична парична премия от кметовете на съответните общини и се ангажират да разпространяват културно-историческите забележителности на своята община и положителните образци и практики в нея. Те са:

Божурище - Бианка Маринова, 11 клас и Габриела Янкова, 10 клас от СУ " Летец Христо Топракчиев "

Враца - Владимира Христова, 11 клас, СУ „ Христо Ботев “ и Румяна Георгиева 11 клас, СУ „ Христо Ботев “

Годеч - Габриел Георгиев, 9 клас от СУ " Проф. доктор Асен Златаров "

Драгоман - Александра Александрова, 10 клас от СУ " Христо Ботев "

Мездра - Жаклин Петрова, 11 клас от ППМГ " Акад. Иван Ценов ", град Враца

Своге - Нелина Михайлова, 11 от ПГ " Велизар Пеев "

Сливница – Нелина Владимирова, 9 клас СУ " Св.Св. Кирил и Методий "

Всички участници и призьори получиха доста дарове и награди от сътрудниците на проявата, като най-сладката от тях е за първите петима - посещаване в шоколадовата фабрика Монделийз в град Своге.

360 Creative ще провежда workshop по работа с 360-градусова камера, снимане и монтиране на видео материали с тази технология за всички участници от Работилницата, които желаят да се включат в него.

14 от учениците бяха наградени и със специфичен плакет от Министерството на образованието и науката. Това са:

Йоанна-Виктория Лозанова, Бианка Маринова и Габриела Янкова от Божурище

Теодора Александрова, Ани Павлова, Владимира Христова, Румяна Георгиева от Враца

Цветан Симеонов от Годеч

Александра Александрова от Драгоман

Антония Дикова, Ванеса Милева и Нелина Михайлова от Своге

Симон Акрабов от Сливница

Ето и имената на всички, които получиха стажове и специфични награди:

Посещение в Брюксел - Ани Павлова, СУ " Христо Ботев " и Теодора Александрова, ПЕГ " Йоан Екзарх " Враца

Шофьорски курс от автошкола Василеви - Йоана-Виктория Лозанова от СУ " Летец Христо Топракчиев Божурище "

Електронна книга от Ролпласт - Антония Дикова и Ванеса Милева от ПГ " Велизар Пеев " - Своге, Беатрис Георгиева и Цветан Симеонов от СУ " Проф доктор Асен Златаров " - Годеч, Владимира Христова от СУ „ Христо Ботев “ - Враца и Петя Георгиева от СУ " Летец Христо Топракчиев " - Божурище.

Раници от Samsonite - Димитър Иванов от СУ " Проф. доктор Асен Златаров " - Годеч, Елина Бойчева от СУ " Летец Христо Топракчиев " - Божурище, Симон Акрабов от СУ „ Св. Св. Кирил И Методий “ –Сливница.

Един ден с Кристина Баксанова в bTV - Ани Павлова Ани Павлова, СУ " Христо Ботев " и Теодора Александрова, ПЕГ " Йоан Екзарх " Враца.

Стаж в Bulgaria ON AIR - Теодора Александрова от ПЕГ " Йоан Екзарх " - Враца, Микаела Спасова от СУ " Летец Христо Топракчиев " - Божурище, Ирена Евстатиева от СУ " Проф. доктор Асен Златаров " - Годеч.

Стаж в Teen Station - Цветан Симеонов от СУ " Проф. доктор Асен Златаров " - Годеч и Силвия Илиева от СУ " Васил Кънчов " - Враца.

Платен стаж в платформата за шерване на положителни вести Volontime - Бианка Маринова от СУ " Летец Христо Топракчиев " – Божурище.

Прием в определена компетентност в катедра " Медии и публични връзки " на УНСС - Даяна Благоева и Румяна Георгиева от СУ " Христо Ботев " - Враца, Йоана-Виктория Лозанова от СУ " Летец Христо Топракчиев " - Божурище, Жаклин Петрова от ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ - Враца.

Всички финалисти и посланици на общини ще посетят Нова Телевизия по покана на Марина Цекова, член на журито и Телевизия Европа по покана на Неда Василева, наставник на плана.

Участниците в " Работилница за кореспонденти 2018 - Родова памет " получиха дарове от Ева Майдел, Ситроен, Монделийз, Volontime.

Благодарение на Ани Павлова и Теодора Александрова, Враца получи семейството на церемонията по награждаване на спечелилите в " Работилница за кореспонденти 2019 ".

Ученическият конкурс-обучение за млади публицисти е план на районния новинарски портал EspressoNews.bg, който се организира за трета поредна година и провокира креативния гений на учениците в горните класове. Тазгодишното му изадние бе под надпис " Родова памет ". Професионалното жури, което оцени работата на участниците и класира спечелилите бе в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от Българска национална телевизия, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, доцент доктор Стела Ангова от УНСС, Евелина Павлова от радио „ 105.6 НОВИНИТЕ СЕГА “. Ментор бе Неда Василева от ТВ Европа.

В рамките на състезанието, учениците получиха шест журналистически задания, като трябваше да решат всяка една от тях в границите на една седмица. Журналистическите жанрове, в които работиха бяха - репортаж, портрет, есе, изявление, проучване и видео репортаж.

„ Работилница за кореспонденти 2018 – Родова памет “ се организира под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с общителното подпомагане на автошкола Василеви, 360 Creative Bulgaria, УНСС, Volontime, Rollplast, Samsonite, Автомотор корпорация АД, ПГ " Велизар Пеев " град Своге, Монделийз България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР