Анхелина Калинина се класира за първия си финал от сериите

...
Анхелина Калинина се класира за първия си финал от сериите
Коментари Харесай

Анхелина Калинина е първата финалистка в Рим

Анхелина Калинина се класира за първия си край от сериите " WTA 1000 ", откакто отстрани на полуфиналите рускинята Вероника Кудерметова в три сета – 7-5, 5-7, 6-2, за близо три часа игра.

Украинката направи първа пробив в мача в седмия гейм на откриващия сет, само че 11-та в схемата го върна при резултат 5-4 за съперничката. Калинина се възвърне незабавно и след нов брейк, сервира сполучливо за задатък в резултата.

Вторият сет мина съвсем идентично – пробив за Калинина и рибрейк в десетия гейм от Кудерметова. Този път обаче рускинята продължи по възходяща и измъкна втората част със 7-5. Решителният трети сет обаче стартира с два пробива за 30-та сложена, която не позволи съмнения до края на мача и откри място на финала в италианската столица.

Така украинката, която до момента бе стигала до един-единствен четвъртфинал в шампионатите от тази категория – Мадрид 2022, ще спори за купата против победителката от втория полуфинал, който е довечера и опълчва някогашната шампионка от Ролан Гарос Йелена Остапенка и актуалната на Уимбълдън Елена Рибакина.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР