Анголецът Емануел Кабанга ще бъда част от актьорския кастинг за

...
Анголецът Емануел Кабанга ще бъда част от актьорския кастинг за
Коментари Харесай

Анголец става дилър на трева в премиерен спектакъл на Пловдивския театър

Анголецът Емануел Кабанга ще бъда част от актьорския кастинг за спектакъла " Ръкомахане в Спокан " от Мартин Макдона на 8 и 9 февруари в Камерната зала на Пловдивския трагичен спектакъл.
Прочетете още
" Чували ли сте за Емануел Кабанга? Онова момче от Ангола, което пристигна у нас да учи за капитан на транспортен съд, само че морето бързо му отесня? Нашумя с клиповете си в Тик-Ток, в които прави пародии на връзките сред майки и синове, и пее " Зеленчуци който не яде " с афро уклон. Е, в този момент ще го видите и онлайн – като Тоби в черната комедия от Макдона, сложена на пловдивска сцена от Елица Йовчева ", споделят от екипа на театъра.

С това ненадейно и съществено актьорско преобразяване екипът на постановката извършва условие на създателя – ролята на цветнокож да се извършва от същински представител на расата.

Емануел играе дилър на трева, който се забърква в съмнителна история с една човешка ръка. Провокативната пиеса с гаменски език, герои с налудничави мании и обрати, от които сякаш никой от тях не се впечатлява чак толкоз, слага въпросите за расизма, насилието, търсенето на себе си - в света на ъндърграунда, само че освен там.

" Актрисата Бистра Окереке ми предложи Емануел като виновен човек, с доста огромен капацитет - споделя режисьорът Елица Йовчева. - В началото съществуваше риск – никой от нас не знаеше по какъв начин ще се развият нещата и дали ще тръгнат. Но той безусловно за седмица направи голям скок. Бързо възприема и учи. Това е извънредно вдъхновяващо за мен и за екипа ", споделя Елица Йовчева.

Когато режисьорката насочва поканата си, незабавно получава отговор " да, склонен съм, желая ". Остава още едно предизвикателство за превъзмогване – има сериозна работа по 8 часа дневно. Но целият екип настроил гъвкаво подготовките и той бързо се присъединил, съвсем равностойно на професионалните артисти.

" Емануел участва доста натурално и органично в представлението. Това въодушевява и сътрудниците си, които са с дълголетен опит в театъра и в киното. Докато му оказват помощ, те самите освежават своите сетива и преоткриват някои неща за театъра – да вземем за пример какво е значимо за наличието на сцена ", споделя Йовчева и добавя, че " той от време на време е като дете, реагира чисто и импулсивно: " Това няма по какъв начин да е по този начин! ". Оспорва режисьорски и актьорски решения: " Не, няма по какъв начин да е облечен по този метод, той живее на улицата, той е дилър на опиати... Няма по какъв начин да прави това или това... " Разсъжденията му са много съответни и ни отрезвяват ".

Емануел си партнира на сцената с актьорите Добрин Досев, Тодор Дърлянов и Мария Сотирова. Сценографията и костюмите са дело на Александра Йотковска, а музиката - на Светослав Димитров.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР