Англо-американското училище в Москва, в което учат деца на дипломати

...
Англо-американското училище в Москва, в което учат деца на дипломати
Коментари Харесай

Московски съд затвори училището за деца на чужди дипломати

Англо-американското учебно заведение в Москва, в което учат деца на дипломати и задгранични предприемачи, бе затворено за три месеца след решение на московски съд.

Тушинският областен съд в съветската столица е наредил да се затвори учебното заведение като част от разглеждането на протоколи за нарушаване на условията за просветителни действия.

Прокуратурата е предявила искове против документите за добито обучение на 18 преподаватели в учебното заведение. Според прокуратурата книжата им не са легализирани и преведени по открития ред. Обвинението също по този начин твърди, че учебното заведение " няма и (или) не е създало спомагателни общообразователни стратегии, които се ползват " за всички години на образование " - от началните класове до 12 клас.

От администрацията на учебното заведение обаче настояха делото да бъде прекъснато, като настояват, че всички лиценционни условия са спазени. От прокуратурата са възразили.

Англо-американското учебно заведение е учредено през 1949 година от държавните управления на Съединени американски щати, Англия и Канада. Цената на образованието в него варира от 21 до 36 хиляди $ на година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР