Англо-Американско училище в София (ААУ) откри новия си център за

...
Англо-Американско училище в София (ААУ) откри новия си център за
Коментари Харесай

Англо-американското училище в София откри център за изкуствата с 344 места


Англо-Американско учебно заведение в София (ААУ) откри новия си център за изкуства - Rila Renaissance Centre, в който децата ще развиват и показват своите гении пред свои връстници, родители и необятната аудитория. Проектът е на стойност 10 милиона евро и употребява най-съвременните технологии за озвучаване, осветяване, аудио-визуални и мултимедийни изкуства и настаняване на гостите.

Директорът на ААУ Джим Ъркхарт дружно с посланика на Съединени американски щати в България Ерик Рубин, посланикът на Англия Ема Хопкинс и представители на Столична община и дипломатическата общественост се включиха в церемонията по рязане на лентата, с която беше открит арт центърът. Част от възпитаниците на учебното заведение поздравиха гостите с къса музикална стратегия.

Rila Renaissance Centre e ситуиран в нова двуетажна постройка с обща разгъната повърхност от 6500 кв. м. Основното ядро на постройката е мултифункционална зала за образования, представленияи конференции. Тя има потенциал от общо 344 седящи места. Към основата зала са планувани всички нужни обслужващи пространства като контролни кабини, работилница за декори с пряк достъп до залата и помещение за техника. В постройката са построени и по-малка театрална зала, в която има 108 седящи места на преносими трибуни, хорова зала, зала за оркестър и репетиционни зали. Сградата разполага и с образователни зали за музика, цифрово изкуство, видео продукция, роботика, стаи за мултимедийно образование, както и конферентна зала.

„ Изградихме Rila Renaissance Centre с концепцията да дава опция да се практикуват и показват всички обичайни и съвременни форми на изкуството - от музика и спектакъл до цифрови изкуства, презентации, видеопродукции и даже роботика. Целта ни да дадем поле за изява освен за нашите възпитаници, само че и на актьори и надарени младежи от локалната общественост, които имат интерес. Убедени сме, че изкуството би трябвало да бъде в основите на положителното обучение, “ съобщи Джим Ъркхарт шеф на Англо-Американското учебно заведение в София (ААУ).

Сградата на новия арт център е с най-голям клас енергийна успеваемост. Тя има редица нововъведения, които разрешават оптимално ограничение на разхода на сила, вода и въздействието върху околната среда като цяло. Сред тях са:

- Енергийно-ефективен покрив “ – покривът на постройката ще бъде затрупан с светло-отразителни хидро-изолационни платна, които спомагат за доста понижаване на прегряването – резултат, прочут като „ топлинен остров “ в градските зони.

- Неутрализиране на въглеродния отпечатък при отопление –чрез потребление на биомаса за отопление на постройката, пречистваща апаратура и филтри на комините.

- 40% спестовност на вода спрямо общоприетото - за задачата към постройката ще бъде построен специфичен контейнер за дъждовна вода.

- Удобства за енергийно-ефективни транспортни средства и колела – преференциални паркоместа, съблекални и душове покрай входа на постройката (за велосипедистите).

- Международен документ за енергийна успеваемост - арт центърът ще бъде първата в България професионална постройка за аудио-визуални изкуства, която се чака да получи Gold документ от LEED. ​

Англо-Американско учебно заведение в София (ААУ) е интернационално учебно заведение с над
50 години история. От основаването си до момента ААУ се разраства доста и се утвърждава като най-предпочитаното интернационално учебно заведение в България. Училището е ситуирано в необятен и озеленен кампус, който включва 3 образователни блока за игра за най-малките, зала за танци, зала за изкуство, 2 закрити спортни салона, 3 открити спортни стадиони, езеро и парк зона, учебна градина, както и новооткрития арт център. В момента в ААУ учат над 530 възпитаници от повече от 45 страни, а 99% от младежите, приключили учебното заведение, не престават образованието си в някои от най-престижните университети в Европа и Съединени американски щати и градят сполучлива кариера в разнообразни области.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР