Английският шампион Манчестър Сити постигна трудна победа в гостуването си

...
Английският шампион Манчестър Сити постигна трудна победа в гостуването си
Коментари Харесай

Ман Сити удържа Фулъм в Лондон и се завърна на върха във Висшата лига

Английският първенец Манчестър Сити реализира сложна победа в гостуването си на Фулъм в среща от 34-ия кръг на британската Висша лига. И трите попадения паднаха още през първата част.

Голмайсторът на „ жителите “ - Ерлинг Халанд, откри още в третата минута след тъкмо изпълнена дузпа, само че Карлос Винисиус изравни в 15-ата. Хулиан Алварес обаче донесе успеха на гостите с попадение в 36-ата минута.

Още с първата си офанзива в мача, гостите получиха дузпа. Хулиан Алварес получи топката в наказателното поле на Фулъм и Тим Риъм фаулира аржентинеца. Ерлинг Халанд нямаше никакви проблеми от бялата точка и Манчестър Сити поведе рано в резултата с 0:1, като норвежецът осъществя 34-тия си гол в шампионата и усъвършенства личния си връх.

С първата си по-добра офанзива обаче Фулъм изравни. Андреас Перейра центрира добре към Хари Уилсън, който смъкна отлично топката на Карлос Винисиус и бразилецът се разписа след прекрасен удар с левия крайник за 1:1.

Сити натисна и това даде резултат в 36-ата минута. След бърза контраатака  в 36-ата Хулиан Алварес означи доста хубав гол след страховит отдалечен изстрел и Сити още веднъж поведе в резултата  - 1:2.

През второто полувреме домакините пробваха да натиснат на собствен ред и да изравнят, само че Сити удържа „ котиджърс “.

По този метод Ман Сити се завърна на върха в класирането със 76 точки, с една повече от Арсенал, който във вторник обаче играе с Челси в лондонско дерби. Въпреки това „ артилеристите “ ще имат два мача повече от своя конкурент в борбата за купата. Фулъм е десети с 45 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР