Английският Манчестър Сити добави пети трофей във витрината си за

...
Английският Манчестър Сити добави пети трофей във витрината си за
Коментари Харесай

Гуардиола: Гордея се с този клуб, ние сме най-добрите в целия свят

Английският Манчестър Сити добави пети трофей във витрината си за 2023 година с триумфа над бразилския Флуминензе с 4:0 във финала на Световното клубно състезание по футбол в Джеда, Саудитска Арабия.

" Гражданите " се трансфораха в първия британски отбор, който е притежател по едно и също време на купите във Висшата лига, ФА Къп, Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно състезание на ФИФА, което бе несъмнено от мениджъра Пеп Гуардиола като " извънредно достижение ".

" Много съм горделив с този клуб. Това, което направихме е извънредно достижение. Да спечелим този трофей значи да бъдем най-хубавите в света. Като треньор това, с което най-вече се гордея е, че постоянно демонстрираме наличие. Независимо от това дали печелим или губим, дали стигаме до трофея, ние се борим за идващия ", разяснява Гуардиола, представен от организация " Ройтерс ".

" Да спечелим требъл беше в действителност особено, само че да прибавим още два трофея и в този момент да държи пет огромни трофеи демонстрира неповторима душeвност от тима, клуба и почитателите. Това е нещо, което нито един различен британски тим не е правил и ние постоянно ще помним незабравимото време дружно ", добави испанският треньор на Манчестър Сити.

Пеп Гуардиола стана първият управител, който печели Световното клубно състезание с три разнообразни тима, извеждайки Барселона до купата през 2009-а и 2011-а, както и Байерн Мюнхен през 2013 година.

" В последните 12 месеца показахме, че сме най-хубавият тим в света. Нашите резултати потвърждават, че постоянството, което постигнахме е извънредно ", добави капитанът Кайл Уокър.
 Сити
Сити " превъртя " футбола! Гуардиола и компания завоюваха Световното клубно състезание

На финала " жителите " разрушиха Флуминензе с 4:0

Друг от футболистите на Манчестър Сити Фил Фоудън също означи историческата за клуба вечер.

" Не сме привикнали да играем при толкоз топло време, тъй че беше мъчно, само че сме щастливи от резултата. Този трофей е доста значим за клуба. За първи път го печелим. Това е доста значимо за клуба ", сподели Фоудън пред TNT Sports.

" Страхотен мач. Поздравления и за метода, по който игра противникът. Те са страховит тим и не се предадоха елементарно. Много съм горделив да бъда част от този клуб и да играя паралелно с тези съотборници ", добави той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР