Английският клуб Манчестър Юнайтед е предложил да съкрати 250 служители

...
Английският клуб Манчестър Юнайтед е предложил да съкрати 250 служители
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед съкращава 250 служители на клуба, за да оптимизира бюджета

Английският клуб Манчестър Юнайтед е предложил да редуцира 250 чиновници като част от стратегия за съкращения в целия клуб, сподели пред Ройтерс източник, непосредствен до ръководството.

Решението ще засегне всички равнища, отдели и структури на клуба като се изключи неговата благотворителна " Фондация Манчестър Юнайтед ", се споделя още в информацията. Съкращенията, за които първи писа вестник " Дейли Мейл ", съставляват към 22 % от работната мощ в клуба.

20-кратните британски първенци през миналата акция направиха най-лошия си сезон от 1990-а година насам, завършвайки на 8-о място във Висшата лига.

Решението за редуциране на личния състав идва месеци откакто английския милиардер Джим Ратклиф взе дял от 25% в Манчестър Юнайтед и пое ръководството на техните футболни интервенции, пробвайки се да върне силата на отбора на терена и още веднъж да го приближи до борещите се за купата съперници.

Манчестър Юнайтед имаше към 1112 чиновници към юни предходната година година, в това число играчи, треньори, административен личен състав и други. Клубът, който би трябвало да регистрира резултати от третото тримесечие на 10 юли ще посрещне новия основен изпълнителен шеф Омар Берарда, който идва от градския противник. Берарда досега работеше в компанията-майка на Манчестър Сити, която се споделя Сити Футбол Груп.

Юнайтед ще играе във втория по мощ шампионат на УЕФА през идната акция - Лига Европа, което пристигна с помощта на извоюваната Купа на Англия. Иначе класирането им в шампионата беше извънредно незадоволително, с цел да се наредят в новия формат на по-доходоносната Шампионска лига.
 Манчестър Юнайтед задържа деец
Манчестър Юнайтед задържа деец

Том Хийтън остава най-малко за още един сезон
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР