Английският гранд продължава да се бори за трофеи на всички

...
Английският гранд продължава да се бори за трофеи на всички
Коментари Харесай

9 играчи на Ливърпул са с изтичащи договори - какво е бъдещето им?

Английският гранд продължава да се бори за титли на всички вероятни фронтове, откакто отборът е директно забъркан в борбата за купата във Висшата лига, класира се безапелационно за елиминациите на Шампионска лига, а също по този начин се пребори за място на 1/2-финалите в Купата на Лигата. На " Анфийлд " обаче ще би трябвало да помислят и за бъдещето след края на сезона, защото девет играчи са с изтичащи контракти.
Местното издание Liverpool Echo обръща внимание на девет футболисти в Ливърпул, чиито договори с клуба ще изтекат в идващите 12 месеца. Само през идното лято четирима играчи може да изоставен " Анфийлд " като свободни сътрудници, а други петима са застрашени от същата орис през 2023 година. Сред тях са и тримата звездни нападатели на отбора Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино, които са в основата на триумфите на Ливърпул през последните години.
Джеймс Милнър
Джеймс Милнър подписа нов двугодишен контракт през лятото на 2019 година и е основен състезател откогато дойде на " Анфийлд " през 2015 година Заместник-капитанът може да е в средата на 30-те си години, само че без него Ливърпул нямаше да бъде на толкоз положително място, колкото е сега.
Текущ контракт: лято 2022 година
Най-вероятен резултат: напуща
Милнър ще стане на 36 години при приключването на контракта му, а от дълго време се приказва за негово завръщане в Лийдс Юнайтед. Не е изключено Милнър да приключи кариерата си и да остане като треньор в клуба.

Дивок Ориги
Ливърпул постоянно ще има името на Дивок Ориги, вписано в историята си за това, което той е направил за клуба. Откакто Юрген Клоп събра атомното трио Роберто Фиримо, Мохамед Салах и Садио Мане, Ориги трябваше да се задоволи с ролята на втора цигулка, само че пък французинът се вписва отлично в тази си роля.
Текущ контракт: лято 2022 година
Най-вероятен резултат: напуща
Сегашният контракт на Ориги би трябвало да изтече идващото лято, макар че има клюки, че клубът има опция да удължи контракта му с още 12 месеца. Въпреки че не е постоянен титуляр, Ориги е потвърдил своята полза в доста случаи. Но възможностите за нова договорка са дребни, въпреки и не изцяло изключени.

Лорис Кариус
След последното си присъединяване във финала на Шампионска лига през 2018 година Лорис Кариус не е имал късмет да се върне в тима на Ливърпул. Пристигането на Алисон Бекер означаваше, че първият избор за Кариус към този момент не е алтернатива. Свободният сътрудник Адриан и появяването на Каоимин Келъхър означаваха евентуален завършек на кариерата му в Ливърпул.
Текущ контракт: лято 2022 година
Най-вероятен резултат: напуща
Въпреки че на Кариус към момента му остават шест месеца от контракта, клубът е подготвен да му разреши да напусне като свободен сътрудник още през януари. По това време следващата година германецът към този момент няма да е състезател на Ливърпул.

Адриан
Подписан по неотложност като авариен вратар, Адриан беше заставен да размени контузения Алисон при започване на сезон 2019/20. Оттогава формата му спада все по-надолу, а в този момент евентуално е четвърти избор след Алисон, Келъхър и Марсело Питалуга.
Текущ контракт: лято 2022 година
Най-вероятен резултат: напуща
Като се има поради, че той направи единствено седем участия през последните 18 месеца, времето на Адриан на " Анфийлд " евентуално ще изтече идващото лято.

Мохамед Салах
Бъдещето на Салах господства заглавията на пресата на Острова, само че неговият евентуален предстоящ контракт остава неуреден. Юрген Клоп съобщи, че е имало позитивни диалози сред двете страни през последните месеци и не наподобява прекомерно смутен от съглашението.
Текущ контракт: лято 2023 година
Най-вероятен резултат: остава
Независимо дали става дума за идващите няколко седмици или месеци, клубът ще се стреми да направи всичко допустимо, с цел да подписа нова договорка със Салах. Колко дълго ще бъде удължаването и какъв брой пари са подготвени да му платят, остава да се види, само че това ще бъде главен приоритет за мърсисайдци.

Алекс Окслейд-Чембърлейн
Когато пристигна от Арсенал през 2017 година, имаше вяра, че Алекс Окслейд-Чембърлейн ще бъде изчезналото парче от мозайката в полузащитата на Юрген Клоп. Контузиите ненапълно стопираха тази вяра, само че британският национал потвърди успеваемостта си в доста случаи.
Текущ контракт: лято 2023 година
Най-вероятен резултат: напуща
Когато договорката на Окслейд-Чембърлейн изтече, той ще бъде единствено на няколко седмици от 30-годишния си празник. Ще даде ли Ливърпул нова договорка на по-слаб състезател на тази възраст? Възможно е, само че не е доста евентуално, в случай че той не промени доста играта си през идващите 18 месеца.

Садио Мане
И до момента в който всички приказват за бъдещето на Мохамед Салах, постоянно се не помни, че договорът на Садио Мане изтича по същото време. Макар че някои може да не го считат за толкоз огромен приоритет, колкото Салах, Ливърпул ще желае да се увери, че Мане ще остане на " Анфийлд " след периода на сегашния си контракт.
Текущ контракт: лято 2023 година
Най-вероятен резултат: остава
Вероятно след контракта на Салах Ливърпул ще се насочи таман към договарянията с Мане за нов договор. Макар формата му да не е на същото равнище като в предходните сезони, Клоп знае, че е жизненоважно Мане да остане състезател на Ливърпул след 2023 година

Наби Кейта
Имаше огромен звук, когато Ливърпул притегли Наби Кейта от Република България Лайпциг през лятото на 2017 година Година по-късно той мина в Мърсисайд, само че честите травми попречиха на гвинейския национал да има постоянен престой в тима.
Текущ контракт: лято 2023 година
Най-вероятен резултат: остава
Ливърпул влага доста пари в Кейта, а Юрген Клоп и до през днешния ден е огромен почитател на полузащитника. В някои моменти Кейта демонстрира за какво Ливърпул заплати повече от 50 милиона паунда, с цел да го докара на " Анфийлд ", и в случай че той впечатли през идващите няколко месеца, то сигурно ще получи нов контракт от клуба.

Роберто Фирмино
След като досега има жизненоважна роля машината на Юрген Клоп за Ливърпул, Роберто Фирмино е изправен пред евентуално нестабилно време на " Анфийлд " в идващите 18 месеца. Неговото бъдеще значително ще зависи от това дали Ливърпул ще реши да притегли нов или двама нападатели от в този момент до края на идващия сезон.
Текущ контракт: лято 2023 година
Най-вероятен резултат: остава
Макар Фирмино да бъде на близо 32 години, когато договорът му изтича, поради въздействието му върху тима, наподобява малко евентуално Ливърпул да го остави да си тръгне без трансферна сума. Краткосрочно удължение може да бъде алтернатива за бразилеца през идващите 18 месеца, само че остава да забележим по какъв начин клубът ще се оправи със обстановката.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР