Английският гранд потигна много трудна победа над Астън Вила с

...
Английският гранд потигна много трудна победа над Астън Вила с
Коментари Харесай

Салах измъкна Ливърпул с дузпа срещу тима на Джерард на "Анфийлд"

Английският гранд потигна доста сложна победа над Астън Вила с минималното 1:0 като хазаин в мач от 16-ия кръг във Висшата лига. Двубоят на " Анфийлд " бе по-специален поради завръщането на Стивън Джерард, само че като треньор на бирмингамци. Спечелена и осъществена дузпа от Мохамед Салах в средата на втората част донесе трите точки на мърсисайдци, които ги сложиха на единствено един пункт зад водача Манчестър Сити.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Ливърпул стартира с нападателния си футбол от първата минута, натиквайки Астън Вила в наказателното си поле. В осмата минута Садио Мане падна на тревата в пеналтерията, претендирайки за дузпа, само че съдията остави играта да продължи. Малко по-късно подаване по земя бе пропуснато от Мохамед Салах за Трент Александър-Арнолд, който нанесе мощен удар към вратата, блокиран от неприятелски състезател в корнер.
В 16-ата минута центриране в наказателното поле на Вила стигна до Анди Робъртсън, който засече с глава и откри очертанията на вратата, само че Емилиано Мартинес избави. В 31` Алисон потегли да излиза напред, с цел да пресече подаване, само че се подхлъзна и разреши на Оли Уоткинс да мине зад тила му. Жоел Матип въпреки всичко съумя да спре нападателя на Вила. В 44` Салах стреля остро към вратата, само че Мартинес избави.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Осем минути след подновяването на играта Ливърпул още веднъж бе доста покрай попадение. След центриране от корнер Върджил ван Дайк се извиси над всички в наказателното поле, засичайки топката с глава към вратата на Вила. Емилиано Мартинес обаче прояви отличен инстикт и предотврати попадение във вратата си.
В 65-ата минута Мохамед Салах нахлу в наказателното поле и бе фаулиран от Тайрън Мингс. Главният съдия наду свирката и уточни бялата точка. Именно Салах застана зад топката и прати 11-метровия углавен удар в мрежата на Емилиано Мартинес с съвършен удар, рикоширал и в гредата - 1:0!
В идващите минути Вила упражни прочут напън и стигна до няколко положения пред вратата на Алисон. В 87-ата минута Ливърпул за малко да допусне кошмарна неточност в защита, откакто Алисон опита да почисти топката, само че я прати в тялото на Жоел Матип. Като по знамение състезател на Вила не съумя да се възползва и да изравни резултата.




СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Окслейд-Чембърлейн, Салах
Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Йънг, Таргет, Макгин, Накамба, Луис, Рамзи, Уоткинс
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Голямата легенда на Ливърпул Стивън Джерард ще има достойнството за пръв път в треньорската си кариера да се изправи против клуба, в който прекара близо четвърт век от живота си. Стиви Джи, който застана отпред на британския Астън Вила, ще гостува на " Анфийлд " този следобяд в търсене на четвърти триумф след идването си.
За мнозина ще бъде любопитно по какъв начин Джерард ще бъде посрещнат от последователите на " Анфийлд ", както и дали Стиви Джи ще сдържа насладата си при възможен гол за Астън Вила. Преди мача и Джерард, и Клоп се изрекоха ласкаво един към различен, като германецът съобщи, че Стивън един ден ще бъде управител на Ливърпул.
Още с идването си в Астън Вила Джерард прекъсна серия от пет следващи загуби и завоюва три от първите си четири мача отпред на бирмингамци. Така Вила бе далечен от зоната на изпадащите и към този момент се намира в средата на класирането, като даже може да мечтае за зона " Европа ".
След загубата от Манчестър Сити с 1:2 в този момент за Джерард и компания идва ново тежко тестване - Ливърпул. Мърсисайдци се намират в страховита форма, като са в серия от четири следващи победи във Висшата лига, заемат второто място и завоюваха и шестте си мача в групите на Шампионска лига.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР