Английският гранд постигна много трудна победа над Астън Вила с

...
Английският гранд постигна много трудна победа над Астън Вила с
Коментари Харесай

След греда и два отменени гола Юнайтед оцеля в ФА Къп

Английският гранд реализира доста сложна победа над Астън Вила с минималното 1:0 като хазаин в мач от 1/32-финалите на ФА Къп. Попадение на Скот Мактомини при започване на дуела се оказа задоволително за " алените дяволи " да продължат напред в конкуренцията.
Голът на Мактомини пристигна в осмата минута, когато засече центриране на Фред с глава и вкара във втори следващ дуел на " Олд Трафорд ". Възпитаниците на Стивън Джерард обаче не се отхвърлиха и до края на частта изпуснаха няколко положителни шанса, в това число и греда.
В първите 15 минути на втората част две попадения на Астън Вила бяха анулирани заради засади, като първото от тях бе извънредно дискусионна обстановка, която лиши много време на ВАР, с цел да вземе дефинитивно решение. В края на мача Люк Шоу разруши носа на съперник в пеналтерията на Юнайтед, само че съдията не отсъди дузпа.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
След единствено осем минути игра Манчестър Юнайтед откри резултата. Фред центрира топката в наказателното поле, където Скот Мактомини се включи и изненада защитата на Астън Вила, която бе неподготвена за неговото влизане. Халфът съумя да засече с глава и да се разпише във втори следващ дуел на " Олд Трафорд " - 1:0!
Постепенно Астън Вила стартира да навлиза по-дълбоко в противниковата половина и да тормози защитата на " дяволите ", която изглеждаше уязвима. В 30-ата минута " алените " се пропукаха съществено откъм гърба, когато Оли Уоткинс се измъкна в наказателното поле, излезе на стрелкова позиция, само че ударът му уцели напречния дирек.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
В 51-ата минута Астън Вила вкара топката в мрежата на Юнайтед. След центриране в наказателното поле топката бе подадена паралелно на голлинията, където Дани Ингс съумя да засече във вратата на " алените ". След дълго преразглеждане на обстановката от ВАР ситуацията бе анулирано поради противоречива засада.
В 60-ата минута Астън Вила още веднъж вкара гол, който обаче още веднъж бе анулиран. Дани Ингс бе изведен в предни позиции, а някогашният нападател на Ливърпул съумя да насочи топката по посока към вратата. Оли Уоткинс направи добавка, с цел да се озове топката в мрежата на Юнайтед. Попадението обаче бе анулирано заради засада на Ингс.
В идващите минути Вила продължи да натиска, само че мъчно стигаше до обстановки за гол пред вратата на Юнайтед. В 74-ата минута пък Маркъс Рашфорд пропусна да реши дуела в интерес на " дяволите ", откакто негов удар бе отразен от вратаря Емилиано Мартинес. В 88` Люк Шоу безусловно разруши носа на Езри Конса в наказателното поле, само че дузпа не бе отсъдена.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Манчестър Юнайтед: 1. Де Хеа, 2. Линдельоф, 10. Рашфорд, 11. Грийнууд, 17. Фред, 18. Фернандеш, 19. Варан, 20. Далот, 21. Кавани, 23. Шоу, 39. МакТомини
Астън Вила: 1. Мартинес, 2. Кеш, 4. Конса, 5. Мингс, 3. Таргет, 7. МакГин, 6. Дъглас Луис, 41. Рамзи, 10. Буендия, 20. Ингс, 11. Уоткинс

ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Манчестър Юнайтед стартира присъединяване си в тазгодишното издание на ФА Къп - шампионат, в който " дяволите " имат най-големи шансове да завоюват трофей през този сезон. На пътя на " алените " обаче е коравият тим на Астън Вила, воден от легендата на Ливърпул Стивън Джерард.
Вила влиза със самочувствие в дуела на " Олд Трафорд ", откакто на този терен през септември съумя да победи Юнайтед с 0:1 в мач от Висшата лига. Манчестър Юнайтед продължава да е неуверен в изявите си, като в последния турнирен дуел отстъпи като хазаин на Уулвърхемптън.
Астън Вила загуби последните си два мача в шампионата - против Челси и Брентфорд, само че все пак настроението в съблекалнята на тима след идването на Джерард е приповдигнато. Двубоят на " Олд Трафорд " се чака с извънреден интерес, като .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР