Английският гранд постигна една от най-трудните си победи през сезона,

...
Английският гранд постигна една от най-трудните си победи през сезона,
Коментари Харесай

Скандален пропуск почти закопа Ливърпул, но гол в 95' качи Ливърпул на върха!

Английският гранд реализира една от най-трудните си победи през сезона, откакто победи Уулвърхемптън с минималното 0:1 като посетител в мач от 15-ия кръг на Висшата лига.
Очаквайте детайлности!
Още от първата минута Ливърпул пое контрола над мача и стартира да упражнява напън към противниковата врата. Уулвс обаче сподели отлична игра в защита и рядко позволяваше на мърсисайдци да стигат до благоприятни условия за гол пред вратата на Жозе Са.
В 32-ата минута Ливърпул бе доста покрай откриването на резултата. Трент Александър-Арнолд овладя топката на ръба на пеналтерията, откъдето хитро центрира към далечната греда. Цялата защита на " вълците " остана под топката и някогашният " вълк " Диого Жота засече с глава от непосредствена непосредственост, само че не уцели вратата.
ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Пет минути след подновяването на играта Ливърпул още веднъж се размина с гола пред вратата на Уулвс. Този път Тиаго Алкантара се озова на стрелкова позиция на няколко метра от вратата, само че стражът на домакините Жозе Са сподели отлични реакции, с цел да избие два поредни удара с крайник.
В 59-ата минута Уулвс провежда бърза контраофанзива, която приключи с мощен удар, уловен от Алисон. В ответната котраатака обаче Ливърпул пропиля най-хубавото си състояние за гол в мача. Стражът на " вълците " Жозе Са излезе безогледно напред и бе изпреварен, а Диого Жота мина зад тила му с топка в крайници. Португалецът обаче не съумя да вкара, откакто прати удара си в тялото на застаналия на голлинията Конър Коуди ( ).
В 87-ата минута топката се озова в краката на Садио Мане в наказателното поле, който стреля мощно към вратата от близка отдалеченост, само че стражът на Уулвс Жозе Са някак съумя да избие в корнер.
СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Уулвс: Жозе Са, Семедо, Килман, Коуди, Саис, Аит-Нури, Дендонкер, Невес, Хуан Хи-чан, Хименес, Траоре
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Мане, Салах, Жота
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Намиращият се в страховита форма Ливърпул гостува през днешния ден на Уулвърхемптън в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци са в серия от три победи в британския шампионат, в които вкараха по четири гола и в трите мача. " Червените " заемат третото място и са на единствено две точки от водача Челси.
Сега възпитаниците на Юрген Клоп ще търсят нова победа против Уулвърхемптън, който е без победа в последните си два мача, само че задържа влиятелната шеста позиция в подреждането. Уулвс е с 10 точки по-малко от Ливърпул, като не е побеждавал мърсисайдци от началото на 2019-а.
Ливърпул е записал единствено едно проваляне в последните седем месеца във всички шампионати, като то пристигна против Уест Хям преди няколко седмици. Срещу Уулвърхемптън Ливърпул е в серия от пет следващи победи и ще се надява на шеста такава.


Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР