Английският гранд победи тима на Лестър с 2:0 като домакин

...
Английският гранд победи тима на Лестър с 2:0 като домакин
Коментари Харесай

Ливърпул не се отказва от титлата - подчини Лестър на "Анфийлд"

Английският гранд победи отбора на Лестър с 2:0 като хазаин в конфликт от 24-ия кръг във Висшата лига. Диого Жота означи и двете попадения на " Анфийлд ", като и при двете значима роля изиграха двамата централни бранители Върджил ван Дайк и Жоел Матип.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
Ливърпул започва срещата в лудо движение и с готовност да стигне бързо до гол. Нападателите на " алените " обаче действаха прибързано и липсваше завършващото подаване. Лестър пръв сътвори рискова обстановка за гол, откакто в осмата минута Джеймс Мадисън излезе самичък против Алисон, само че ударът му от дребен ъгъл бе отразен ослепително от вратаря.

В 19-ата минута Трент Александър-Арнолд стигна до топка в наказателното поле, направи залъгващо придвижване и стреля мощно с левия крайник, само че Шмайхел мазета в корнер. В 34` Ливърпул откри резултата. Върджил ван Дайк засече центриране от корнер с глава, а ударът му бе избавен от Шмайхел. Диого Жота обаче направи добавка и се разписа - 1:0!



ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ
Три минути след почивката Диого Жота стреля рисково, само че Шмайхел избави. В 59-ата минута имаше съществено раздвижване по трибуните на " Анфийлд ", защото Мохамед Салах се завърна в игра. Египтянинът размени Роберто Фирмино, до момента в който Харви Елиът смени Къртис Джоунс.

В 68-ата минута Луис Диас нахлу рисково в наказателното поле на Лестър, само че ударът му излетя в навън. В 75-ата минута Мохамед Салах открадна топка и потегли на скорост самичък против вратаря. Египтянинът опита да пусне топката около Шмайхел, само че стражът съумя да предотврати втори гол във вратата си.
Три минути по-късно Ливърпул още веднъж бе доста покрай второ попадение. Първо Мохамед Салах нанесе застрашителен удар, който се приземи навръх събирането на двете греди. Топката се върна към терена, където по-късно Диого Жота опита мощен удар от границата на пеналтерията, само че Шмайхел се намеси.
В 82` още веднъж Диас се озова на голова позиция и нанесе мощен удар, който Каспър Шмайхел някак съумя да спре. В 87-ата минута Ливърпул най-сетне се добра до второ попадение. След продължителна офанзива Жоел Матип се озова на границата на наказателното поле, откъдето пусна остроумен извеждащ пас за Жота, който съумя да се разпише - 2:0!


СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Джоунс, Тиаго, Жота, Диас, Фирмино
Лестър: Шмайхел, Джъстин, Амарти, Ндиди, Томас, Олбрайтън, Дюсбъри-Хол, Сумаре, Мадисън, Лукман, Дака
ПРЕДИ СРЕЩАТА:
Лестър е един от двата тима във Висшата лига, който съумя да победи Ливърпул през актуалната акция. " Лисиците " взеха най-малък триумф с 1:0 през декември, когато Мохамед Салах изпусна дузпа. Сега египтянинът се чака още веднъж да играе, откакто уговорките му с тима на Египет завършиха.
За този дуел обаче Юрген Клоп няма да може да употребява Садио Мане, който към момента не се е прибрал след спечелването на Купата на Африка. Германецът обаче има добър избор за офанзива, като с изключение на Салах в отбора са Диого Жота, Роберто Фирмино, а и новото попълнение Луис Диас.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР