Английският Евертън е под сериозен натиск от останалите тимове в

...
Английският Евертън е под сериозен натиск от останалите тимове в
Коментари Харесай

Клубовете в Премиър лийг натискат Евертън да заеме позиция и да се отърве от Усманов

Английският Евертън е под сериозен напън от останалите отбори в Премиър лийг да прекъсне връзките си с съветския милиардер Алишер Усманов, оповестява пресата на Острова. Роденият в Узбекистан предприемач е измежду олигарсите, близки до Владимир Путин, които получиха санцкии от Европейския съюз след нахлуването на армията на Руската федерация на територията на Украйна в четвъртък рано сутринта и започването на война против суверенна страна. Очакванията са в идващите часове или дни той да получи санцкии и от държавното управление на Обединеното кралство поради околните си връзки с Кремъл.
 Евертън на тръни поради непосредствен до Путин глобен олигарх Евертън на тръни поради непосредствен до Путин глобен олигарх
Шансовете Усманов да скъса връзки с клуба към този миг не наподобяват доста огромни, откакто той се отбрани във вторник вечер. Въпросният Усманов е притежател на компанията USM Holdings, която е спонсор на клубната база на Евертън. Освен това олигархът има извънредни права за името на новия стадион на клуба от Премиър лийг. Председател на USM Holdings пък е притежателят на Евертън Фарад Мошири.

“Ограничителните ограничения, наложени ми от Европейския съюз, са несправедливи, а аргументите са набор от оскърбителен изказвания, накърняващи достойнството, достолепието и бизнес репутацията ми ”, декларира той.

От Евертън за момента отхвърлят да разясняват нахлуването на Русия в Украйна и преглеждат обстановката като външен за клуба въпрос, защото Усманов не е директен акционер в клуба, само че останалите членове на Премиър лийг са на мнение, че тази позиция не е състоятелна и желаят дейности от “карамелите ”.
 Украинецът от Евертън към Артьом Дзюба: Шибаняко, никой в никакъв случай няма да ви елементарни Украинецът от Евертън към Артьом Дзюба: Шибаняко, никой в никакъв случай няма да ви елементарни
Във вторник украинския бранител на отбора от Ливърпул Виталий Миколенко излезе с доста остра позиция във връзка капитана на съветския народен отбор Артьом Дзюба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР