Английските предприемачи Майкъл Уигли и Джон Глеспъл искат да строят

...
Английските предприемачи Майкъл Уигли и Джон Глеспъл искат да строят
Коментари Харесай

Чиновници спъват строителството на къщи за хобити СНИМКИ

Английските бизнесмени Майкъл Уигли и Джон Глеспъл желаят да строят квартал с подземни домове като на хобитите от " Властелина на пръстените " в графство Хемпшир. Те назовават плановете си " зелена опция на общоприетите постройки ". Сега и двамата британци се сблъскаха с цялостна мощ с локалната администрация и чиновническо мислене.

Самите планове са дело на архитектурната компания " Портес и Ричардсън ", която има зад тила си голям брой награди по архитектура и 79-годишна история. Според Уигли и Глеспъл подземните домове с просторни дневни и 4 спални с бани, разрешават да се резервира топлината и ще понижат изхвърлянето на въглероден двуокис в атмосферата. Подобни жилища, съгласно тях, са доста икономични.

Те ще са по три във всяка секция. Ще имат дневна с кухня и столова и крило с 4 спални и сервизни пространства. За всеки дом ще има двоен гараж. Над тях има по над 1 метър земна зелена маса. Всички пространства са отворени с огромни френски прозорци към природата.

Общинският съвет на град Тюсбъри още не е дал позволение за строителство. Според него, не са показани безапелационни доказателство, че строителството на такива домове ще понижи потреблението на въглища. /Марица.бг

Редакция и превод Росен САРЪМОВ

тагове служител каща хобит  Чиновници спъват строителството на къщи за хобити СНИМКИ  Планът на домовете Планът на домовете  Чиновници спъват строителството на къщи за хобити СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР