Английската закуска е поскъпнала с почти 20 %, тъй като

...
Английската закуска е поскъпнала с почти 20 %, тъй като
Коментари Харесай

Закуската става скъпа за британците: Bloomberg

Английската закуска е поскъпнала с съвсем 20 %, защото разноските за съществени съставки внезапно са се нараснали на фона на най-високата инфлация от повече от 40 години, заяви Bloomberg.

Според месечния показател на изданието цените на млякото във Англия са се покачили с 51%, а на маслото - с 31%, което е довело по-бедните фамилии до ръба на хранителната беднотия.

Индексът проучва данни от английската Служба за национална статистика за главните храни, които обичайно се употребяват за подготвяне на закуска - яйца, мляко, салами, бекон, самун, масло, домати, гъби, чай и кафе. Мярката демонстрира по какъв начин спираловидната инфлация удря хиляди семейства, които изпитват усложнения да заплащат за съществени артикули.

" Супермаркетите бяха принудени да трансферират нарастването на индустриалните разноски върху към този момент затруднените клиенти ", съобщи Лиза Хукър, началник на бранш " Потребителски пазари " в PricewaterhouseCoopers, и добави, че изключително огромно е нарастването на цената на хляба.

Средната цена на британска закуска е повишена с 19,5% спрямо преди една година - 32,98 паунда (39,23 долара) по отношение на 28,42 паунда (33,73 долара) - оповестява Bloomberg, базирайки се на последните данни на ONS.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР