Английската Висша лига или Premier League е най-популярната футболна лига

...
Английската Висша лига или Premier League е най-популярната футболна лига
Коментари Харесай

7 от най-великите играчи в историята на Висшата лига

Английската Висша лига или Premier League е най-популярната футболна лига в международен мащаб.

И това напълно не е без причина. В това състезание намират място единствено най-силните тимове, в които играят най-хубавите футболисти.

В този материал желаеме да ви срещнем със седем велики играчи от Premier League, които се отличават както с качество и техника на игра, по този начин и като персони.
7.Тони Адамс
Роденият през 1966 година във Англия футболист справедливо заема място в класацията на най-великите футболисти на Premier League за всички времена.

За разлика от съвсем всички играчи, които по време на футболната си кариера сменят по няколко тима, Тони Адамс от началото до края на кариерата си (от 1983 до 2002 – ра) играе единствено за Арсенал.
6.Алън Шиърър
Алън Шиърър е една от легендите освен във Висшата лига, само че и в британския и в международния футбол.

Британецът е един от малцината футболисти, които намират място в Залата на славата на Висшата лига и това е изцяло справедливо поради обстоятелството, че отбелязва рекордните 260 гола в мачове от Premier League по време на футболната си кариера.

Футболистът стартира кариерата си във ФК Саутхемптън през 1988 година. По-късно играе за Блекбърн Роувърс, а през 1996 година минава в Нюкасъл Юнайтед.
5.Денис Бергкамп
Емблематичният холандец отбелязва доста запаметяващи се голове през цялата си кариера. Откровено казано, Бергкамп се смята от почитателите на Висшата лига за един от най-великите голмайстори за всички времена.

И това напълно не е без причина. Холандецът е известен с екстравагантните си голове, а един от тях, маркиран в мача против Нюкасъл Юнайтед към момента се смята за един от най-красивите и невъзможни голове в историята на футбола.
4. Дидие Дрогба
Много хора сложиха под въпрос решението на Жозе Мауриньо да подпише с Дидие Догба през 2004 година. Въпреки това, нападателят от Кот д’Ивоар потвърди на всички, че бъркат.

През идващите години Дрогба означи значими голове и оказа помощ на Челси да завоюва доста титли по време на престоя си на Стамфод Бридж.

Ако и вие сте почитатели на Челси и следите изявите на тима в британската Висша лига, можете да гледате всички мачове онлайн и през тази онлайн платформа .
3.Кристиано Роналдо
Португалецът направи муден старт във Висшата лига, само че бързо по-късно набра скорост и се трансформира в най-хубавия голмайстор в историята на шампионата.

За интервал от шест години (между 2003 – та и 2009 – та) Роналдо завоюва три поредни трофеи в Premier League, означи 31 гола в 34 мача през сезон 2007 – 2008 и завоюва премията Ballon d’OR (първата от общо пет).

Източник фотография: bg.wikipedia.org
2.Патрик Виейра
Виейра е един от най-великите централни отбранителни полузащитници във Висшата лига.

Французинът е истина легенда за почитателите на Арсенал и има за какво.

Футболистът завоюва редица титли с “артилеристите ” и беше техен капитан от 2002 до 2005 година.
1.Кевин Де Бройне
Белгийският футболист стартира футболната си кариера в Гент. През 2012 година подписва с британския Челси, а през 2015 – та минава в Манчестър Юнайтед.

Де Бройне, който е част и от Националния тим на Белгия е приет за един от кралете на асистенцията в света.

Обявен е за един от най-хубавите играчи във Висшата лига за сезон 2021 – 2022 година, а защото е в разцвета на силите си се надяваме да продължи да радва почитателите си още дълги години отсега нататък.
Бонус: Серхио Агуеро
Аржентинският нападател е един от най-великите играчи играли в миналото във Висшата лига.

Футболистът печели 5 трофеи на Premier League с Манчестър Сити и вкарва 184 гола по време на цялата си кариера.

Обявен е за най-хубавия задграничен голмайстор във Висшата лига и се подрежда на четвърто място измежду голмайсторите в историята на Premier League (пред него са британците Анди Коул,Уейн Руни и Алън Шиърър).
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР