Английската телевизия Би Би Си обяви в петък, че оттегля

...
Английската телевизия Би Би Си обяви в петък, че оттегля
Коментари Харесай

В Англия: Свалят от ефир Гари Линекер заради критики към правителството

Английската телевизия " Би Би Си " разгласи в петък, че отдръпва от екрана своя звезден коментатор Гари Линекер. Това стана, откакто някогашният национал на Англия съпостави в собствен коментар в Туитър изявленията на английското държавно управление за бежанците с сходни изявления с Германия през 30-е години на предишния век, заяви " Ройтерс ".

Това стана откакто консервативното държавно управление разгласи нов план за закон, който ще попречи на мигрантите, които идват през Ла Манша, да желаят политическо леговище във Великобратания. Линекер разгласи, че " политиката е жескота към най-уязвимите, а езикът може да съпостави с този, употребен в Германия през 30-е години ".

Изказването на 62-годишния Линекер, който е следван от 9 милиона души в Туитър, провокира сериозна дискусия в страната.

Телевизията разгласи в петък, че " скорошните позиции (на Гари Линекер) в обществените мрежи са нарушаване на разпоредбите ".

" Би Би Си реши, че той ще се отдръпна от водещата си поля в предаването " Мач ъф да дей ", предавано всяка събота.

Линекер продължава да твърди, че стои зад думите си. Бившият нападател, който има 48 гола за Англия, води емисията от 1999 година.

Позицията на държавното управление да забрани достъпа на бежанци бе подложено на критика от Организация на обединените нации и голям брой организации за правата на индивида.

Друг някогашен британски национал - Алан Шиърър, отхвърли, че ще замести Гари Линекер като водещ на предаването.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР