Английската сол представлява безцветни кристали на магнезиев сулфат хептахидрат (MgSO4

...
Английската сол представлява безцветни кристали на магнезиев сулфат хептахидрат (MgSO4
Коментари Харесай

Английска сол за подхранване на зеленчуците и цветята в градината

Английската сол съставлява безцветни кристали на магнезиев сулфат хептахидрат (MgSO4 7H2O). В допълнение към лечебните си свойства, той е източник на магнезий и сяра за домати, чушки, рози и други растения. Английската сол е комфортен и на ниска цена домакински тор за попречване или унищожаване на недостиг на магнезий в растенията.

Защо растенията се нуждаят от магнезий

Магнезият е един от най-важните микроелементи. На първо място, това е належащо за растенията за фотосинтеза. При цъфтящите шубраци при хранене с магнезий се следи по-буен напредък на листа, пъпки и цветя. Листата стават наситено зелени, а цветът на цветята е по-ярък. Магнезият също способства за по-добро качество и по-големи цветя, а по-късно и плодове. Розите, подхранени с магнезий, дават повече базални издънки. След подхранването с магнезий плодовете стават по-големи и сочни. Вкусът им е по-сладък и богат от тези, отглеждани с липса на магнезий.

Липса на магнезий в растенията

За страдание, външният тип на растението не може да се употребява за установяване на степента на липса на магнезий, до момента в който не доближи сериозно равнище. Признаци на дефицит на магнезий са неприятен напредък, жълти и кафяви петна по старите листа сред жилките, навиване и ранно рухване на листата, по-лош усет на плодове, без наслада и по-ниска резистентност на растенията към вредители и заболявания. Признаците за дефицит на магнезий са по-изразени при листата, които са изложени на ярка слънчева светлина. Имайте поради, че дефицитът на манган и желязо наподобява доста сходен на недостига на магнезий. Това са пожълтели листа със зелени жилки. Можете да определите тъкмо какво липсва на растението благодарение на лабораторен почвен тест.

Какви растения би трябвало да се торят с магнезий? Вече изброените домати, чушки  и рози. Както и картофи, моркови, ябълкови дървета, грозде, праскови, малини, цитрусови дървета и рододендрони. Добавянето на магнезий е изключително значимо, в случай че не употребявате специфичен цялостен тор за тези култури.
 Всичко, което би трябвало да знаете за розовата хималайска сол Всичко, което би трябвало да знаете за розовата хималайска сол
Розовата хималайска сол е тип каменна сол, която се намира в региона на Пенджаб в Пакистан покрай подножието на Хималаите. Често се см...

Липсата на магнезий е по-често срещана:

•             на леки, песъчливи почви;

•             в растения, отглеждани в саксии и вани ;

•             с интензивно потребление на минерални торове (растенията одобряват азот и калий в ущърб на други микроелементи);

•             на доста кисели почви;
 Необикновена ли е хималайската сол? Необикновена ли е хималайската сол?
Хималайската сол е едно от нещата, които станаха известни у нас около манията за здравословно хранене. Дали обаче тя в действителност е за прочие..

•             в региони с обилие на калций в глинести почви или в локални води;

•             при стресови условия на ниски температури, суша или несъразмерна влага заради значителни валежи;

•             върху солени почви с висок показател на проводимост.

Как да прилагаме британска сол върху растенията

Английската сол има преимуществото, че е мощно разтворима във вода и работи бързо. Тя освобождава магнезий и сяра, когато се разтвори във вода. Не трансформира киселинността на почвата, което също е значим позитивен фактор за някои растения.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР