Английската легенда Гари Линекер очевидно все още има зъб на

...
Английската легенда Гари Линекер очевидно все още има зъб на
Коментари Харесай

Легенда на Англия беснее след сърцатия обрат на германците

Английската легенда Гари Линекер явно към момента има зъб на Германия и перифразира една от паметните си изречения за Бундестима от 1990 година.
 Световният първенец остана в играта на Мондиал 2018  Немската машина проскърца на старта против Мексико (видео)
Минути след инфарктния триумф на футболистите на селекционера Йоаким Льов над Швеция с 2:1 на международното състезание нападателят разгласява в профила си в Туитър нов прочит на емблематичните си думи: " Футболът е елементарна игра. 22 души тичат след топката за 90 минути и най-после побеждава Германия ".

Тони Кроос възкреси Бундестима с невъзмутимото си осъществяване от директен свободен удар за 2:1, а новият вид на крилата фраза на Линекер звучи по този начин:



" Футболът е елементарна игра. 22 души тичат след топката за 82 минути, в останалите 13 след топката тичат 21 играчи, и най-после, някак си по дяволите, отново побеждава Германия ", написа Линекер, визирайки изгонването на Жером Боатенг в 82-ата минута.

Припомняме, че немците евентуално вечно ще бъдат в черния лист на британската легенда, поради международното състезание през 1990 година. Тогава Англия се радва на невъобразим от триумфа през 66-та година напредък на Мондиала – водени от Гари Линекер и Пол Гаскойн " трите лъва " преодоляват груповата фаза, след което бият с 1:0 Белгия след продължения и след това Камерун с трагичното 3:2.

На полуфиналите обаче ги чака Германия, а звездата Пол Гаскойн си изкарва червен картон и почитателите на Острова още не могат да не помнят сълзите му. За смут на англичаните в постоянното време и продълженията резултатът е еднакъв 1:1 след попадения на Андреас Бреме и Линекер.

Изходът би трябвало да се реши с осъществяване на дузпи, а при тях германците – както нормално – са същински голови машини. Пропуск за Англия прави " дузпаджията " Стюърт Пиърс и Крис Уодъл, който за първи път от юношеските си години извършва 11-метров углавен удар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР