Английската футболна лига (ЕФЛ) е изправена пред „финансова дупка“ от

...
Английската футболна лига (ЕФЛ) е изправена пред „финансова дупка“ от
Коментари Харесай

АФЛ изправена пред загуби от 200 млн. паунда до септември

Английската футболна лига (ЕФЛ) е изправена пред „ финансова дупка “ от 200 млн. паунда до септември, призна президентът на лигата Рик Пари на парламентарна комисия във вторник.

Пари, някогашният изпълнителен шеф на Ливърпул, бе разпитван от Комисията по цифровизация, просвета, медии и спорт, и показа, че всички въвлечени в играта, в това число играчи и притежатели, би трябвало да „ споделят болката “. „ Запътваме се към финансова дупка от към 200 млн. паунда – дупка, която би трябвало да запълним, клубовете би трябвало да запълнят “. Пари съобщи, че се надява лигата да излезе от рецесията „ по-силна и по-ефикасна “ и добави, че се надява играчите да понижат заплатите си.

„ Това, което беше ясно при започване на процеса, беше, че играчите не са наясно с дълбочината на казуса “, сподели той, добавяйки, че политиката на „ отворена книга “ от лигата ще подкрепи футболистите да осъзнаят потребността от орязване или удържане от финансовите хонорари. ЕФЛ, която включва второто равнище на британския футбол Чемпиъншип, не е имала спортни мачове от началото на март.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР