Английската футболна асоциация (ФА) обяви, че ще обмисли дали да

...
Английската футболна асоциация (ФА) обяви, че ще обмисли дали да
Коментари Харесай

В Англия решават дали да осветят арката на Уембли в цветовете на Израел

Английската футболна асоциация (ФА) разгласи, че ще обмисли дали да освети арката на стадион " Уембли " в синьо и бяло като знак на взаимност с Израел поради получените рецензии, че не го направи през предходната седмица, разяснява изпълнителният шеф Марк Бълингам, цитират от организация " Ройтерс ".

Преди арката на " Уембли " - стадионът, който приема домакинските мачове на националния тим по футбол на Англия, преди е била осветявана в цветомете на Украйна, Турция и други страни в символ на взаимност. Това обаче не се случи след офанзивата на палестинската военна формация Хамас против Израел на 7 октомври за мачовете на Англия против Австралия и Италия. Решението бе подложено на критика от английското държавно управление и от президента на Израелската футболна асоциация Моше Зуарес.

Бълингам съобщи, че локалните футболни управляващи неотложно са изразили ужаса си от офанзивите пред израелската централа и са потърсил насоки от специалисти, преди да решат за слагането на черни ленти на ръката и провеждането на минута безмълвие.

" Последното нещо, което в миналото сме желали е да прибавим към болката. Не чакаме всички да поддържат решението ни ", сподели Бълингам на бизнес конференция в Лондон.

" По-лесно би било да попитаме за какво футболът е единственият спорт, за който се приказва по този метод, изключително когато се организират Световни шампионати по ръгби и крикет. Разбираме силата на футбола и това, че нашият спорт постоянно ще бъде под светлините на прожекторите, а това е нещо, което би трябвало да приемем. В последна сметка през тази седмица се запитахме дали да осветим арката или по кое време, тъй че ще обмислим тематиката ", добави той.

Следващите мачове на Англия на стадион " Уембли " са домакинство на мъжкия народен отбор против Малта на 17 ноември и на женския държавен състав против Нидерландия на 1 декември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР