Aнглийската електронна група Morcheeba е създадена в средата на 90-те

...
Aнглийската електронна група Morcheeba е създадена в средата на 90-те
Коментари Харесай

Скай от Morcheeba: Много е вълнуващо да се върнем в България

Aнглийската електронна група Morcheeba е основана в средата на 90-те години с вокалист създатели Скай Едуардс и братята Пол и Рос Годфри. Те смесват въздействия от трип хоп, рок, фолк рок и надолу движение. Издали са 10 постоянни студийни албума от 1996 година насам, два от които доближиха до десетте английски десетки. Бандата още веднъж се завръща в България, като този път ще вземат участие на първото издание на. И до момента в който чакаме 22 август 2021, когато ще се качат на сцената във Велинград, ви предлагаме да прочетете какво показа Скай в изявление за Actualno.com.

Идвали сте няколко пъти в България, с какво сте запомнили страната ни?

В България постоянно сме си изкарвали ужасно, било то на фестивалите Elevation и Park Live, или на някое наше лично присъединяване, където ситуацията е по-интимна. Българската аудитория постоянно е била гостоприемна и ни е давала доста обич. И, доколкото си припомням, се оправят отлично с пеенето на обичаните си песни на Morcheeba.

В музиката си смесвате разнообразни стилове като трип хоп, рок, фолк рок, бихте ли пробвали с българска национална музика?

Такава колаборация в действителност ще бъде нещо доста особено, може би с някой български фолклорен отбор. Наистина доста одобрявам всички женски гласове и хармоничността им. " Тодора " да вземем за пример е красива ария.

Кои са местата и хората, които най-силно са повлияли на музиката ви?

Аз черпя своето ентусиазъм от любовта и живота. От най-близкото ми обграждане, другари и семейство. Имам четири деца, най-големите са на 25 и 23. В новия албум на Morcheeba - " Blackest Blue ", има песни, повлияни от техните връзки и раздели.

Как би описала " Blackest Blue " и с какво се разграничава от предходните ви албуми?

Харесвам по какъв начин Рос обрисува албума: " Blackest Blue е за намирането на пътя в най-тъмните времена и прекосяването от другата страна изменен, само че недокоснат ".

Има ли ария от него, която ти е по-специална и за какво?

Песента " Sounds of Blue " е много специфична за мен. Тя се роди от поема, която написах по отношение на прекарване по време на гмуркане, до момента в който бях на отмора в Тайланд през 2019. Двудневният курс по свободно гмуркане промени моя живот. Чувствам се уверена във водата и в този момент любовта ми към океана е по-силна от всеки път.



Пандемията от ковид повлия отрицателно и на музикалния бизнес. Как се отрази на теб и какво най-вече ти липсва от времето преди нея?

Липсват ми пътуванията, осъществяванията, подготовката и прелестното взаимоотношение с публиката. Тръпката да си на сцената е огромна. Но най-вече ми липсва това, че всичко беше елементарно. Сега с COVID-19 и Brexit е доста мъчно да се пътува. Ние имахме шанса да създадем няколко обществено дистанцирани концерта тази година и неотдавна едно шоу в Барселона, където всички, в това число групата, театралният екип и 20 хиляди души бяха тествани, преди да бъдат позволени.

Съвсем скоро българските ви почитатели ще ви чуят на. Какво да чакаме от вас?

На концерта ще осъществим няколко от новите ни части от " Blackest Blue ", както и класики като " Blindfold ", " The Sea ", " Trigger Hippie ". Очаквам с неспокойствие още веднъж да се забележим с нашите български почитатели. Много е вълнуващо за всички нас да се върнем и да вършим това, което най-вече обичаме.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР