Англия започна с победа европейските квалификации и победи в суперсблъсъка

...
Англия започна с победа европейските квалификации и победи в суперсблъсъка
Коментари Харесай

Англия оцеля в Неапол и стартира с победа срещу Италия, Хари Кейн вече е най-резултатен за “трите лъва“

Англия стартира с победа европейските квалификации и победи в суперсблъсъка Италия с 2:1 като посетител в Неапол. Англичаните стартираха стремително и на полувремето водеха с 2:0 след голове на Деклан Райс и Хари Кейн. През втората част италианците натиснаха съществено и вкараха гол посредством дебютанта Матео Ретеги, а Люк Шоу беше изпъден. Въпреки това Англия удържа натиска на европейския първенец и завоюва. 
Прочетете още
Преди началото на дуела италианците уважиха футболната си легенда Джанлука Виали, който умря при започване на годината. 

Италианците започнаха стремително и имаха шансове да открият резултата посредством Ди Лоренцо и Ретеги, само че и двете благоприятни условия не бяха точни.

В 12-та минута Донарума мазета в корнер изстрел на Белингам, а след осъществяването на ъгловия удар Кейн стреля, ударът беше блокиран, само че Деклан Райс при добавката не сгреши за 0:1.

В края на полувремето Англия поведе с два гола задатък. След обзор с ВАР беше отсъдена дузпа за игра с ръка на Ди Лоренцо. Хари Кейн трансформира наказателния удар в гол. По този метод Кейн се трансформира в голмайстор номер 1 в историята на националния тим на Англия. Кейн към този момент има 54 гола и е еднолично на върха, изпреварвайки Уейн Рууни, който остана с 53 попадения.

В 56-та минута Хари Магуайър сгреши със собствен пас и по-късно фаулира жестоко Николо Барела, само че съдията даде авантаж. Така италианците проведоха контраофанзива, при която Пелегрини откри с подаване в наказателното поле непокрития Ретеги, който ознаменува дебюта си с попадение.

В 79-та минута Люк Шоу получи втори жълт картон и англичаните доиграха мача с 10 души. 

В другия мач от групата Северна Македония победи с 2:1 Малта. 

В групата e още и Украйна, която почиваше. Северна Македония и Малта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР