Англия взе безпроблемна победа с 5:0 в гостуването си на

...
Англия взе безпроблемна победа с 5:0 в гостуването си на
Коментари Харесай

Англия разби Андора на пет парчета

Англия взе безпроблемна победа с 5:0 в гостуването си на Андора в мач от квалификационна група I за международното състезание в Катар идната година.

Попаденията за " трите лъва " бяха дело на петима разнообразни голмайстори - Бен Чилуел (17 " ), Букайо Сака (40 " ), Тами Ейбрахам (59 " ), Джеймс Уорд-Праус (79 " ) и Джак Грийлиш (86 " ).

Играчите на Гарет Саутгейт започнаха много интензивно срещата и постановиха тотално предимство от първата минута. В 17-ата Джейдън Санчо бе изведен зад защитата на домакините с дълъг пас, спря на гърди топката и подаде добре към Бен Чилуел, който се разписа от близко за 1:0.

Второто попадение за гостите падна пет минути преди края на първото полувреме, когато Фил Фодън изведе чудесно Сака зад тила на отбраната и за фланговия състезател на Арсенал не бе проблем да означи за 2:0. В последните минути на полувремето се стигна до няколко по-остри влизания и известно изнервяне на играчите, а съдията Монзул опита да успокои нещата на терена като сподели няколко жълти картона и на двата отбора.
 Полша - Сан Марино 5:0 в международна подготовка
Полша вкара " единствено " пет гола на футболното джудже Сан Марино

Чудо - Левандовски не вкара на новобранците

Третото попадение падна малко преди да изтекат 15 минути от началото на втората част, когато още веднъж Джейдън Санчо направи втората си асистенция мача и достави чудесно центриране от лявата зона, а Тами Ейбрахам изпревари бранителите на Андора, които като че ли застигнаха и просто го изгледаха по какъв начин отбелязва за 3:0. Веднага по-късно дебют с фланелката на отбора направи бранителя на Милан Фикайо Томори, заменяйки Джон Стоунс.

След 70-ата минута и двамата селекционери направиха по няколко промени, с цел да освежат съставите си. Саутгейт пусна в игра Джак Грийлиш и Мейсън Маунт в опит да разнообрази играта на своя отбор в предни позиции. Само три минути по-късно точно Грийлиш бе фаулиран при навлизане в наказателното поле, което докара до 11-метров углавен удар. Зад топката застана Джеймс Уорд-Прауз, само че ударът му бе избавен от Хосеп Гомес, въпреки всичко играчът с номер 4 на своята фланелка не сгреши при добавката и направи 4:0 за своя отбор.

Самият Грийлиш се разписа в 86-ата минута, когато пое дълга топка изпратена в предни позиции, надигра двама бранители на Андора и заби в долния десен ъгъл за 5:0. По този метод и вратаря на гостите също записа асистенция на своята статистика, а попадението бе първо за плеймейкъра на Манчестър Сити за националния отбор.

С тази победа играчите на Гарет Саутгейт събраха общо 19 точки и водят в своята група пред Албания, която има 15 точки. Андора е на
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР