Англия, Уелс и Шотландия - последната от които е най-лошият

...
Англия, Уелс и Шотландия - последната от които е най-лошият
Коментари Харесай

Рекорден брой починали от свръхдози във Великобритания през 2020 г.

Англия, Уелс и Шотландия - последната от които е най-лошият образец в Европа в тази област - са записали рекорден брой смъртни случаи от свръхдози опиати предходната година, съгласно формалната статистика, която се отнася до използването на кокаин и опиати, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция във вторник.

През 2020 година в Англия и Уелс са регистрирани 4561 смъртни случая от свръхдози, което е равно на 76.7 души на милион поданици - растеж от 3.8 % спрямо 2019 година

Отбелязани са невиждани стойности, откогато започнаха да се организират сходни изследванията през 1993 година, заяви Националната статистическа работа (ONS).

Почти половината от тези смъртни случаи от свръхдози се дължат на използването на избран опиум. Смъртните случаи от използването на кокаин са скочили с 9.7 %.

" Тази обща наклонност се дължи основно на смъртните случаи, свързани с опиати, само че също по този начин и на увеличението на смъртните случаи, свързани с други субстанции като кокаин ", изяснява статистическата работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР