Англия ще забрани продажбата на деца на Red Bull, Monster

...
Англия ще забрани продажбата на деца на Red Bull, Monster
Коментари Харесай

Англия забранява енергийните напитки за деца, Южна Корея спира кафето в училищата

Англия ще забрани продажбата на деца на Red Bull, Monster Energy и други енергийни питиета поради високото им наличие на кофеин и захар, които въздействат отрицателно върху здравето на младежите, написа " Гардиън ".

Възможните способи за това по какъв начин да бъде наложена препоръчаната възбрана ще бъдат огласени в четвъртък. Основното, което би трябвало да се реши е дали рестрикцията да бъде приложена за младежи на възраст под 16 или под 18 години.

Министър-председателят Тереза Мей разясни, че консултациите са свързани с държавната тактика против затлъстяването при децата.

В същото време Южна Корея вкарва възбрана за продажбата на кафе в учебните заведения за да обезпечи по-здравословен живот на възпитаници и учители, написа още „ Гардиън “. Тя ще стартира да се ползва до 14 септември според проект на Министерството по сигурността на храните и медикаментите

Промяната цели основаването на здравословни привички у децата.

Промяната бе предизвикана от известия в медиите за възпитаници, получили сърцетуптене, зашеметяване, интензивен пулс, нарушавания в съня, раздразнителност и други признаци след пиянство на кафе.

Южнокорейците пият приблизително по 181 чаши кафе годишно – най-вече в Азия, сочи изследване на маркетинговата компания „ Юромонитор “. Във Англия те са 151 чаши, в Съединени американски щати - под 266.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР