Англия ще въведе нова система от 15 декември, позволяваща на

...
Англия ще въведе нова система от 15 декември, позволяваща на
Коментари Харесай

Как ще се влиза в Англия: Тест след 5 дни задължителна изолация

Англия ще вкара нова система от 15 декември, позволяваща на пасажерите, идващи от високорискови страни да си създадат тест за ковид след пет дни в карантина. При негативен резултат от теста пристигналите ще получат право да преустановят самоизолирането.

Авиокомпаниите и други компании в туристическия и пътническия бранш призоваваха за въвеждането на сходна мярка от месеци, откакто понесоха пагубни последствия от правилото за 14-дневна карантина за хората, идващи от чужбина, което разубеди мнозина въобще да пътуват до Англия.

Новата скица ще е отворена за всички пасажери, идващи от страни, които не са в листата на държавното управление на безвредни страни и пътуващи по въздух, с ферибот или с трен.

Пътниците сами ще заплащат теста, който ще им бъде изработен на английска територия. Те ще би трябвало да създадат резервация за него посредством частен провайдър от утвърден от държавното управление лист с провайдъри преди самото пътешестване, да попълнят формуляр, който ще разреши да бъдат локализирани на британска територия и ще останат в изолираност до осъществяването на теста. Ако пасажерите не желаят да вършат тест, те ще би трябвало да останат в двуседмична карантина.

Правителството е решило да вкара тази скица след консултация с учени, посочили, че тест след пет дни изолираност дава по-добър резултат, в сравнение с тест при идване, тъй като той разрешава на вируса, в случай че е разполагаем, да се прояви, което способства за понижаване на риска при подправено отрицателен резултат от тест незабавно при идването.

Новата тактика е съпровождана и от проект за финансова поддръжка за летищата в Англия в размер най-вече на 8 милиона лири на летище и при избрани условия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР