Англия ще приключи националната карантина срещу КОВИД-19 на 2 декември

...
Англия ще приключи националната карантина срещу КОВИД-19 на 2 декември
Коментари Харесай

Карантинирана Англия преминава в още по-строг режим на рестрикции

Англия ще завърши националната карантина против КОВИД-19 на 2 декември и ще премине към по-строга тристепенна система на районни рестрикции, в сравнение с преди, съобщи Ройтерс, като се базира на канцеларията на английския пермиер Борис Джонсън.

Джонсън вкара едномесечния локдаун при започване на ноември, откакто броят на инфектираните и смъртните случаи стартира още веднъж да нараства, само че си навлече гнева на бизнеса и на накои среди в личната му партия поради икономическите последствия. Втората вълна на инфекции стартира да се забавя, демонстрират формалните данни, само че се чака научните съветници на държавното управление на следващия ден да предупредят, че са нужни по-строги ограничения, с цел да се предотврати втори народен локдаун.

Канцеларията на премиера разгласи късно нощес, че държавното управление възнамерява да се върне към използването на тристепенната система на локализирани рестрикции в Англия, като другите ограничения ще бъдат налагани според от тежестта на епидемиологичните огнища в обособените региони. Очаква се повече общности да попаднат в двете категории на по-висока степен на опасност.

Кабинетът ще разиска проектите на съвещание през днешния ден, а министър председателят има намерение да показа детайлности в Народното събрание на следващия ден.

Групата научни съветници, известна като SAGE - Scientific Advisory Group for Emergencies, " влъхва " на английски) се чака да разгласява на следващия ден отчети, показващи, че предходната тристепенна тактика не е била задоволително строга, и ще предложи по-строги рестрикции. При предходната система " приблизително " ниво на опасност изисква заведения за хранене и пъбове да затварят в 22,00 ч. и не разрешава на жителите на даденото обитаемо място да се срещат на групи, по-големи от шест индивида. " Високата " степен не разрешава на хората да се събират на закрито, в случай че не живеят в едно домакинство. В регионите с третата, " доста висока " степен на риск, пъбовете и питейните заведения могат да останат отворени и да продават алкохол единствено в случай че сервират храна. На хората се предлага да не напущат и да не посещават въпросните региони.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР