Англия разби Иран с убедителното 6:2 в откриващия си мач

...
Англия разби Иран с убедителното 6:2 в откриващия си мач
Коментари Харесай

Англия помете Иран за успешен старт на Мондиала в Катар

Англия разруши Иран с безапелационното 6:2 в откриващия си мач от група В на Световното състезание по футбол в Катар. „ Трите лъва “ не оставиха шансове на противника, вкарвайки по три попадения във всяко едно от двете полувремена.

Преди първия съдийски сигнал, почитатели на англичаните имаха проблем с билетите си и влязоха малко по-късно на стадион „ Халифа Интернешънъл “ в столицата Доха. При осъществяването на националните химни пък, играчите на Иран отхвърлиха да пеят своя, в символ на взаимност към анти-правителствените митинги в родината им.

На терена, тежък конфликт сред вратаря на азиатците Алиреза Бейранванд и негов съотборник докара до дълга пауза за оказване на здравна помощ на стража. Впоследствие той опита да продължи, само че малко по-късно бе заменен от Сейед Хосейн Хосейни. След няколко положителни офанзиви и греда, възпитаниците на Гарет Саутгейт поведоха закономерно в резултата в 35-та минута, когато Джуд Белингам засече с глава центриране на Люк Шоу от ляво за първия си гол с националната фланелка. До края на полувремето иранците се сринаха и инкасираха на бърза ръка още две попадения, първо от Букайо Сака след акуратен шут с левия крайник, а по-късно и от Рахийм Стърлинг, който засече подаване на Хари Кейн от дясно.

След паузата Сака вкара втория си гол в срещата, а скоро по-късно Иран стигна до почетен гол след страховит изстрел под гредата на Мехди Тареми. 49 секунди след появяването си от аварийна пейка, Маркъс Рашфорд преодоля Хосейни за 5:1, а Англия вкара шести след композиция от други две смени на Саутгейт – Калъм Уилсън и Джак Грийлиш, приключена от офанзивния футболист на Манчестър Сити. Дълбоко в добавеното време, Тареми вкара втория си гол за иранците от дузпа за нарушаване на Джон Стоунс в наказателното поле на англичаните.

Така Саутгейт и компания потеглиха с разгромна победа акцията си в търсене на втора международна купа след тази от 1966-а насам. Тимът прекъсна поредност от шест мача без триумф, а в идващия си дуел от групата играе със Съединени американски щати. Иран се изправя против Уелс в петък, а по-късно довечера „ драконите “ играят с американците в другия мач от група В. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР