Англия пусна система тествай и проследи - последното оръжие в

...
Англия пусна система тествай и проследи - последното оръжие в
Коментари Харесай

В Англия пуснаха система тествай и проследи случаи на Covid-19

Англия пусна система " тествай и наблюдава " - последното оръжие в борбата за прекъсване разпространяването на ковид в една от най-засегнатите страни в света, осведоми Агенция Франс Прес.

Министърът на опазването на здравето Мат Хенкок съобщи, че " гражданският дълг " на хората е да съблюдават новите правила, които ще разрешат следене на хората, изложени на риск от заразяване.

" Изключително значимо е за всеки, който има признаци...незабавно да се изолира в дома си, да бъде тестван и да не напуща жилището си ", прикани той пред радио Би Би Си.

Според системата екип от 25 000 издирващи, подкрепени от хиляди експерти, ще изпращат известия, имейли или ще телефонират на хора, които са с позитивна проба за ковид и ще ги разпитват с кои са били в непосредствен контакт.

Всеки, който се счита, че е под риск от зараза, ще би трябвало да се самоизолира, даже и да няма признаци.

Тези, които са с позитивна проба, незабавно ще бъдат разпитани от експерти с кого са били в непосредствен контакт, които също ще бъдат помолени да се изолират.

Близък контакт в този случай значи да си бил в границите на 2 метра от някого за 15 минути или на един метър лице в лице, изясни Хенкок.

В началото задачата на държавното управление е да наблюдава контактите на 10 000 души дневно.

Програмата разчита на хората да съблюдават разпоредбите. Няма да се постановат санкции на тези, които отхвърлят.

Първоначално беше планувано към програмата да бъде включено и мобилно приложение за следене, създадено от Националната здравна работа, само че към момента е в изпитателен режим.

Повече от 46 000 души са умряли във Англия от ковид. Страната е отпред в Европа. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР