Англия продължава да облекчава ограничения срещу COVID-19. Благодарение на добрите

...
Англия продължава да облекчава ограничения срещу COVID-19. Благодарение на добрите
Коментари Харесай

Великобритания облекчава още covid-мерки

Англия продължава да облекчава ограничавания против COVID-19. Благодарение на положителните индикатори при инфектираните и имунизираните от 17 май ще паднат още ограничения, заяви през вчерашния ден английското държавно управление, представено от Ройтерс.

Англия последователно разхлабва рестрикциите от последния локдаун, следвайки огласения през февруари проект от четири етапи. При третия стадий на хората ще бъде разрешено още веднъж да се срещат на закрито, за първи път от месеци, като на едно място ще могат да се събират до шест души или две семейства. Барове, кафенета и заведения за хранене ще могат да посрещат гости на закрито при спазването на някои правила. Дейността си ще могат да възобновят също развлекателни и хотелски обекти, както и спортни уреди, предава Българска телеграфна агенция. 

От канцеларията на премиера Борис Джонсън означиха, че при решението за пристъпване към третия стадий са взети под внимание най-новите данни за имунизациите, инфектираните, броя на пациентите в болница и смъртните случаи. 

" Данните отразяват това, което ние към този момент знаем - няма да допуснем този вирус да ни победи ", е споделил Джонсън съгласно официално съобщение на " Даунинг стрийт ". " Пътната карта остава в действие, сполучливата ни имунизационна стратегия продължава - над две трети от пълнолетните поданици на Обединеното кралство към този момент са ваксинирани с първа доза ваксина - и в този момент можем да планираме отпадане на рестриктивните мерки - внимателно, само че необратимо ", се споделя в известието. 

Очаква се министър председателят Джонсън да огласи настъпването на третия стадий от проекта за отхлабване на ограниченията през днешния ден следобяд, след среща с министрите сутринта. От 17 май се чака да бъдат облекчени и някои рестрикции, свързани с пътуванията в чужбина, показва Франс прес. 

Полуавтономните държавни управления в Шотландия, Уелс и Северна Ирландия имат личен план-график за облекчение на наложените поради covid-ограничения. 

COVID-19 лиши живота на над 127 000 души във Англия. Страната претърпя ужасяваща втора вълна, чийто пик бе в края на януари, само че от този момент броят на новите случаи и на умрелите стремглаво спада. Вчера здравните управляващи оповестиха са общо 1770 нови инфектирани и единствено два смъртни случая в Обединеното кралство. В апогея на втората вълна дневният брой на инфектираните надхвърляше 80 000, а умрелите в деня на пика бяха над 1300. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР