Англия притежава най-стария национален отбор в света, заедно с Шотландия.

...
Англия притежава най-стария национален отбор в света, заедно с Шотландия.
Коментари Харесай

Англия – най-старият национален отбор в света

Англия има най-стария народен тим в света, дружно с Шотландия. Двете страни изиграват и първия в историята интернационален футболен мач на 30 ноември 1872 в Патрик, Шотландия.

Тимът е следен е от Футболната асоциация, ръководещ футболен огран в Англия.

През 1928 година връзките сред Футболната асоциация и ФИФА се утежняват и английските народи напущат организацията. Поради тази причина Англия не взе участие на Световните шампионати по футбол до 1950 година.

Тимът е взел участие общо на 14 международни шампионати. Най-големият триумф на Англия в историята е пред лична аудитория през 1966 година.

Тогава отборът воден от сър Алф Рамзи печели купата, побеждавайки на финала Германия с 4:2 след продължения. Капитан е Боби Моор, а Джеф Хърст има най-голяма заслуга с трите си гола.

На международното в Мексико през 1986-а Англия доближава четвъртфиналите, където е отстранен от Аржентина с 1:2 след абсурден първи гол на Диего Марадона с ръка, позната още като “Божията ръка”. Последва втори гол за Дон Диего, а малко преди края Гари Линекер вкарва почетното попадение за “трите лъва”.

Другото най-голямо достижение на Англия е четвъртото място от Мондиал 1990 в Италия. Под управлението на Боби Робсън отборът е е отстранен на полуфинала едвам след осъществяване на дузпи от бъдещия първенец Федерална Република Германия, а в мача за третото място губи от Италия с 1:2.

В началото на 2008 година отпред на тима е назначен италианецът Фабио Капело. Под негово управление тимът доближава осминафиналите на международното в ЮАР през 2010-а, където е спрян от отбора на Германия.

На последния Мондиал в Бразилия през 2014-а отборът завършва присъединяване си в още в предварителната група, откакто приключва на последното място с актив едвам от 1 точка.

Англия ще би трябвало да се оправдава за разочароващото си показване на предходния Мондиал. Възпитаниците на Гарет Саутгейт приключиха на първото място в група “F” с актив от 26 точки и баланс от 8 победи и две равенства.

Всички чакаме да забележим на какво са способни новоизгрелите звезди на британския футбол, измежду които личат имената на Хари Кейн, Джейми Варди, Маркъс Рашфорд, Даниел Стъридж, Рахийм Стърлинг, Деле Али, Джо Харт и други.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР