Англия победи Словакия с 2:1 след продължения в осминафинален мач

...
Англия победи Словакия с 2:1 след продължения в осминафинален мач
Коментари Харесай

ЕВРО 2024: Магически гол на Белингам спаси Англия на Саутгейт от шокиращо отпадане от Словакия

Англия победи Словакия с 2:1 след продължения в осминафинален мач от Европейското състезание по футбол в Германия, изигран в Гелзенкирхен.

Англичаните изоставаха до последните секунди на постоянното време, само че Джуд Белингам вкара удивителен гол със задна ножица в 95-ата минута и прати мача в продължения, в които Хари Кейн вкара още един гол и донесе успеха на отбора си.

Иван Шранц откри резултата за отбора на Франческо Калцона в 25-ата минута, а в петата минута на добавеното време Джуд Белингам изравни резултата след ужасно осъществяване със задна ножица. В началото на първото продължение Хари Кейн направи 2:1 и донесе триумфа на своя отбор. Гол на Фил Фоудън за Англия беше анулиран заради засада при започване на второто полувреме.

В спор за място на полуфиналите Англия ще играе против Швейцария на 6 юли от 19:00 часа в Дюселдорф. Гарет Саутгейт направи единствено една смяна в състава от дуела с Дания, като титуляр стартира 19-годишният гений на Манчестър Юнайтед Коби Мейно. Киърън Трипиър и Фил Фоудън също получиха доверение от треньора да стартират мача.

Футболистите на селекционера Франческо Клацона бяха единствено на една минута от триумфа и могат да съжаляват, че позволиха поврат. Те започнаха доста мощно мача и пропуснаха две отлични благоприятни условия първоначално. В 5-ата минута Лукаш Хараслин проби през центъра и откри вляво Давид Ханцко, той центрира, само че никой от неговите съотборници не съумя да го засече топката. Шест минути по-късно Хараслин получи пас зад тила на Кайл Уокър, влезе в наказателното поле и стреля, само че Марк Гехи съумя да блокира неговия удар.

В 25-ата минута Словакия откри резултата след отлична офанзива. Давид Стрелец изведе превъзходно Иван Шранц, а той с невъзмутимо осъществяване направи 1:0. За него това е трето попадение в шампионата. Началото на второто полувреме стартира с анулирано попадение за Англия. Фил Фоудън изпрати топката във вратата на противника, след подаване на Хари Кейн, само че след интервенция на системата за видеоарбитраж ВАР гола не беше зачетен поради засада, написа Българска телеграфна агенция.

Малко по-късно Хари Кейн беше оставен непокрит, само че ударът му с глава мина около вратата. В 81-ата минута Англия имаше късмет да изравни, само че гредата избави Словакия. Деклан Райс стреля, само че мощният му удар се отби в страничния дирек.

И тъкмо когато футболистите на Калцона се виждаха в идната фаза на шампионата Джуд Белингам изравни резултата в петата минута на добавеното време. Футболистът на Реал Мадрид се разписа със страховит гол със задна ножица, откакто получи пас от Марк Гехи и изпрати мача в продължения. Веднага след първото продължение Англия стигна до поврат. Резервата Айвън Тони подаде на непокрития капитан на отбора Хари Кейн, който с удар от близко направи 2:1.

Словаците имаха страхотна опция да изравнят в 105-ата минута, когато Петер Пекарик не съумя от няколко метра да засече центриране на Бенеш. Във второто продължение футболистите на двата тима се измориха и не съумяха да основат по-сериозни положения пред вратата на противника. На няколко пъти играчите на Словакия насочиха неточни удари към Пикфорд. Така Англия завоюва мача и продължава на четвъртфиналите на Евро 2024, където ще срещне Швейцария на 6 юли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР