Англия победи Швеция с 4:0 и се класира на финала

...
Англия победи Швеция с 4:0 и се класира на финала
Коментари Харесай

Англия се класира за финала на Уембли след рекордна победа над Швеция

Англия победи Швеция с 4:0 и се класира на финала на Европейското състезание по футбол за дами. Бетъни Мийд, Лусиа Бронз, Алесия Русо и Франческа Кърби се разписаха за " Трите лъва " на стадион " Брамъл Лейн " в Шефилд.

Бетъни Мийд откри резултата в 34-ата минута, откакто овладя центриране на Лусиа Бронз и с компактен изстрел в далечния ъгъл направи резултата 1:0. Нападателката е рекордьор по попадения в границите на един шампионат. Футболистката на Арсенал има цели шест гола в конкуренцията.

След почивката домакините удвоиха преднината си. Лусиа Бронз засече с глава центриране от корнер на Бетъни Мийд за 2:0.

Резервата Алесия Русо повиши преднината на отбора си 11 минути, откакто се появи в игра. Нападателката се озова с тил към противниковата врата, само че изненада защитата на гостите, с удар с пета.

Франческа Кърби бе точна в 76-ата минута, с цел да подпечата успеха на тима.

️ this squad

..minus,,!
— Lionesses (@Lionesses)

Сарина Вигман е първият треньор, който класира два тима на край. През последното издание нидерландката завоюва Европейското състезание със страната си през 2017 година

Англичанките нанесоха най-тежката загуба на Швеция в историята на конкуренцията и най-убедителната победа на полуфинал в историята на шампионата. Това бе и най-гледаният полуфинал - 28 624 фенове. Англия ще играе на край за трети път в конкуренцията, като отборът има две провали - от Швеция в първото издание на шампионата през 1984 година и от Германия през 2009 година

В другия полуфинал Франция ще се изправи против Германия в сряда, 27 юли, от 22:00 часа. Срещата ще бъде излъчена директно по Българска национална телевизия 3 .

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР