Англия победи с 3:0 Уелс в контрола, играна на Уембли.

...
Англия победи с 3:0 Уелс в контрола, играна на Уембли.
Коментари Харесай

Калвърт-Люин не спира с головете, новото нападение на Англия нямаше проблеми с Уелс

Англия победи с 3:0 Уелс в контрола, играна на " Уембли ". И трите попадения бяха дебютни с националната фланелка за играчите, които ги означиха. Доминик Калвърт-Люин, който не стопира с головете от началото на сезона, откри резултата в 26-ата минута. Конър Коуди (53') и Дани Ингс (63') вкараха още две доста хубави попадения и дадоха въодушевление на " трите лъва " преди идните мачове с Белгия и Дания от шампионата Лига на нациите. На 14 октомври пък Уелс гостува на България в същата конкуренция. Преди това " драконите " имат аудиенция и на Ирландия.
The first time three players have all scored their first goals in the same game since 1963!
— England (@England)

Гарет Саутгейт още веднъж заложи на скица с трима централни бранители - Джо Гомес, Конър Коуди и Майкъл Кийн. Букайо Сак аи Доминик Калвърт-Люин дебютираха за трите лъва, а Джак Грийлиш и Дани Ингс започнаха за първи път като титуляри за Англия. Саутгейт бе направил общо седем промени спрямо последния мач на тима.

Бен Дейвис бе капитан на Уелс в отсъствието на Гарет Бейл. Раби Матондо стартира за първи път като титуляр. Джо Родън и Крис Мефъм стартираха в центъра на защитата. Итън Ампаду се реалокира в халфовата линия.

Калвърт-Люин беляза дебюта си с следващ гол от началото на сезона. В 26-ата минута нападателят на Евертън засече с глава отлично центриране на Грийлиш - 1:0. Това бе десето попадение за Калвърт-Люин в общо седемте му мача във всички шампионати от началото на сезона.
Dominic Calvert-Lewin has scored with his first ever attempt on goal for the England senior team.

He cannot stop scoring.
— Squawka Football (@Squawka)

В 53-тата минута Конър Коуди удвои, откакто засече от въздуха на далечната греда съвършено центриране от свободен удар на Киърън Трипиър. Веднага по-късно Уелс можеше да се върне в мача, само че изстрел на Матондо срещна гредата. Тук обаче имаше вдигнат байрак за засада, тъй че даже да имаше гол, нямаше да бъде зачетен.

В 63-тата минута и Дани Ингс вкара първото си попадение за Англия. Нападателят на Саутхамптън засече със задна ножица топката, която Мингс бе отиграл преди този момент с глава след центриране от корнер на Филипс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР