Англия победи Нигерия с 4:2 след изпълнение на дузпи в

...
Англия победи Нигерия с 4:2 след изпълнение на дузпи в
Коментари Харесай

С човек по-малко Англия победи Нигерия след дузпи на Мондиала по футбол при дамите

Англия победи Нигерия с 4:2 след осъществяване на дузпи в осминафинален мач от международното състезание по футбол за дами.

През първото полувреме дузпа за англичанките бе анулирана заради намесата на ВАР. Съдийският екип реши, че Рашидат Аджибаде не е направила нарушаване против Рейчъл Дейли.

В постоянното време състезателките на Ранди Уолдръм нацелиха напречната греда на два пъти след удари на Учена Кану и Ашли Плъмтри.

В 87-ата минута Лорън Джеймс остави възпитаничките на Сарина Вигман с човек по-малко на терена. Нападателката бе изгонена с пряк червен картон, откакто настъпи Мишел Алоузи.

Нулевото тъждество изпрати дуела в продължения. Нигерийките обаче не съумяха да се възползват от численото си преимущество, въпреки да бяха по-активни в напред във времето.

Дузпите започнаха с пропуск и за двата тима. Джорджа Стануей и Дезире Опаранози не уцелиха вратата. Резервата Бетани Ингланд означи първия прецизен 11-метров удар за европейките, до момента в който за африканките последва нов пропуск в лицето на Мишел Алоузи. След поредност от точни осъществявания Клоуи Кели постави точка на разногласието.

England have booked their spot in the quarter-finals!

The went through after a dramatic penalty shootout, and playing 35 minutes with 10 players.
— BBC Sport (@BBCSport)

На 1/4-финалите Англия ще се изправи против спечелилия от срещата сред Колумбия и Ямайка.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР