Англия победи Белгия с 2:1 в мач от третия кръг

...
Англия победи Белгия с 2:1 в мач от третия кръг
Коментари Харесай

Англия постигна обрат срещу Белгия

Англия победи Белгия с 2:1 в мач от третия кръг на Лига А, група 2 в шампионата Лига на нациите. Тимът на Гарет Саутгейт стигна до цялостен поврат, откакто губеше след гол от дузпа, само че съумя да осъществя две попадения и да вземе трите точки от срещата, с цел да си обезпечи първото място във краткотрайното класиране в групата.

В 12-тата минута Яник Ферейра вкара топката в мрежата на " трите лъва ", само че попадението не бе зачетено поради състояние на засада. Три минути по-късно белгийците получиха правото да изпълнят дузпа, а зад топката застана Ромелу Лукаку. Нападателят се ускори и хитро изчака секунда преди да ритне топката, с цел да види на коя страна ще се насочи Джордан Пикфорд, след което вкара топката в долния десен ъгъл на вратаря.

В 38-мата минута бе отсъден още един углавен удар, този път за Англия, поради задържане на Томас Мюние. Маркъс Рашфорд извърши праволинеен удар, след който топката влетя в левия ъгъл на белгийския пазач, с цел да направи резултата 1:1.

В 65-тата минута отборът на Гарет Саутгейт стигна до цялостен поврат в срещата. Мейсън Маунт насочи удар от границата на наказателното поле, който беше отбит, само че въпреки всичко се озова в мрежата на Симон Миньоле за 2:1.

До края на дуела тимът на Белгия усили притежанието си на топката и имаше положителни благоприятни условия да изравни резултата, само че това по този начин и не се случи и " трите лъва " взеха трите точки от мача.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР