Англия официално обяви суша в по-голямата част от страната чрез

...
Англия официално обяви суша в по-голямата част от страната чрез
Коментари Харесай

Англия официално обяви суша насред рекордните горещини

Англия публично разгласи суша в по-голямата част от страната посредством държавната работа за околната среда, защото новата вълна от горещини се задълбочава и водоснабдителните компании вкарват ограничавания върху потреблението, предава Bloomberg.

В елементи от западна, южна, централна и източна Англия публично се разгласи суша след среща на националната работа по засушаванията в петък. Англия, където времето нормално е дъждовно, означи най-сухия месец юли от 1935 година насам съгласно данни на метеорологичната работа. Страната е изправена пред нова вълна от горещо време и напън върху водните ресурси през летните месеци.

„ Високите температури, на които сме очевидци сега, задълбочават натиска върху околната среда, дивите животни и водния баланс “, сподели Харви Брадшоу, ръководител на националната работа по засушаванията.

В момента Англия изпитва компликации на няколко фронта. Увеличаване на цените на електрическата енергия, които стават непостижими за милиони семейства, свиваща се стопанска система и растяща инфлация, които са напът да основат доста тежка рецесия при разноските за живот през зимата. Екстремното време е ясно увещание, че климатичните промени освен заплашват инфраструктурата, само че основават и раздор в всекидневието.

Сушата не е засегнала единствено Англия. Данни от юли демонстрират, че 47% от страните в Европейския съюз са изправени пред опасността от суша и 17% към този момент издават предизвестия съгласно Европейската обсерватория за сушите. Във Франция се разгоряха горски пожари по време на третата гореща вълна това лято и най-лошото засушаване, отбелязвано в миналото. Германската метеорологична работа DWD също предизвестява, че на някои места има огромен риск от горски пожари.

Макар че оповестената суша в Англия няма да докара до въвеждането на нови политики, тя акцентира резултатите от климатичните промени, провокирани от изгарянето на изкопаеми горива. Реалната възможност от липса на вода във Англия повдига въпроси по отношение на количествата, които се прахосват от компании поради течове и какво може да се направи, с цел да се предотврати това.

„ Тази суша е доста сериозна “, сподели кандидатът за водач на Консервативната партия Риши Сунак пред радио Times. „ Това ни дава ясни насоки какво би трябвало да създадем, а точно да се уверим, че водоснабдителните компании извършват отговорностите си и не позволяват никакви течове “, изяснява той.

„ Ако успеем да се оправим с течовете, можем да избегнем ограничавания на водата “, сподели Лиз Бентли от Кралското метеорологично общество пред Bloomberg TV.

Кметът на Лондон Садик Кан също помоли лондончаните и фирмите за вода да оказват помощ на града.

„ Аз приканвам водоснабдителните компании незабавно да се оправят с течовете, които водят до прахосването на милиони галони вода всеки ден, само че в това време и лондончаните могат да изиграят своята роля като пестят допустимо най-вече водата си вкъщи “, сподели Кан. „ Всички ние би трябвало да поставим старания, с цел да запазим този скъп естествен запас “, добави той.

По рано в петък Yorkshire Water Services стана четвъртата компания за вода, която наложи възбрана за напояване. Тя съобщи, че мярката, която не разрешава на хората да употребяват водата за напояване на градините си или за миене на коли, ще влезе в действие на 26 август. Yorkshire Water обслужва 5.4 милиона самостоятелни клиенти и 140 000 бизнеса.

Високите температура и намаляващите ресурси от вода засягат и селскостопанската промишленост на Англия. Нивата на някои реки са най-ниските нива, отбелязвани в миналото.

„ Ситуацията продължава да бъде доста сложна за фермерите “, сподели Том Брадшоу, заместник-председател на Националния профсъюз на фермерите. „ Много фермери се сблъскват със съществени последици, в това число липса на вода за напояване и дефицит на трева, което ги принуждава да употребяват зимните ресурси.

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство удължи предизвестието си за високите температури, които могат да бъдат евентуално рискови за здравето, с два дни до 16 август.

Очаква се леко облекчение. Метеорологичната работа разгласява жълт код за евентуални стихии, като се чака да обиден по-голямата част от Обединеното кралство при започване на идната седмица. Това може да донесе по този начин чакания дъжд.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР