Англия обикновено е един от фаворитите за световната титла. Трите

...
Англия обикновено е един от фаворитите за световната титла. Трите
Коментари Харесай

Титлата се прибира у дома?

Англия нормално е един от любимците за международната купа. " Трите лъва " обаче позагубиха блясъка си в последните години и селекцията на Гарет Саутгейт потегли към мондиала в Русия без напрежение от огромни упования.

Островитяните предстоящо излязоха от групата си с лекост, а на следващия ден се сблъскват с Колумбия в мач от осминафиналите.

Феновете на футбола на Албиона започнаха да мечтаят. Хаштагът #itscominghome набира известност в обществените мрежи. Причината: може би орис, предвещание.



Англия печели единствената си международна купа през далечната 1966 година на домашния мондиал. Сега поданиците на кралицата имат вяра, че скъпият трофей още веднъж ще се прибере у дома поради серия от съвпадения сред сезон 1965/66 и 2017/18.

През 1966 година " Реал " Мадрид става европейски първенец, " Манчестър Сити " приключва преди всичко, въпреки и в остарялата Втора дивизия, " Бърнли " се класира за евротурнирите, а " Челси " остава на пето място в елита. И несъмнено - Англия победи на мондиала.

52 години по-късно се случи.. същото. Дали купата в действителност няма да се прибере вкъщи?

Но това не е всичко. Другият мотив за оптимизъм е обвързван с треньорската кариера на Хосеп Гуардиола. През 2010 година той бе отпред на обичаната си " Барселона ", а Испания стана международен първенец. Четири години по-късно Пеп водеше " Байерн " Мюнхен и на международния връх стъпи... Германия.

През този сезон испанският експерт завоюва Висшата лига с " Манчестър Сити ", с който усъвършенства куп върхове в една паметна акция. Остава единствено Англия да стане международен първенец.

Невероятно, само че допустимо! Тимът на Гарет Саутгейт е в поток с Колумбия, Швеция, Швейцария, Русия и Хърватия. Финалът надалеч не е мираж.

И въпреки всичко да не забравяме какво се случва с Англия, когато упованията към тима се покачат.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР