Англия не допусна изненада и записа поредната си победа в

...
Англия не допусна изненада и записа поредната си победа в
Коментари Харесай

В мач с осем гола Англия подчини Косово

Англия не позволи изненада и записа следващата си победа в квалификациите за Евро 2020. Иначе през днешния ден хората на Гарет Саутгейт завоюваха в мач с осем гола против Косово с 5:3. Гостите, изненадващо, поведоха още в първата минута с гол на Валон Бериша.Рахийм Стърлинг в 8-ата, Хари Кейн в 19-ата, автогол на Войвода и два гола на Джейдън Санчо в края на първото донесоха обрата за англичаните. Втори гол на Бериша в 49-ата и гол от дузпа на Мируки в 55-ата минута върнаха косоварите в мача, само че до освен това не се стигна. Хари Кейн пък пропусна дузпа в 65-ата минута.

Това значи, че „ трите лъва “ нямат загуба в квалификационни мачове за огромен шампионат към този момент 10 години. Последната загуба на "трите лъва " в сходен дуел е от 10 октомври 2009 година, когато англичаните отстъпват с 0:1 на Украйна в подготовка за Мондиал 2010. Оттогава Англия не е губила нито една от 41 квалификационни срещи, които представителния отбор на страната е изиграл. В тях отборът е записал 32 победи.

Иначе през днешния ден хората на Гарет Саутгейт завоюваха в мач с осем гола против Косово с 5:3.

За изненада на всички косоварите поведоха единствено минута след началото на мача след груба неточност в отбраната на Англия. Баркли върна неприятно към Майкъл Кийн, който безусловно подари топката на Мурики и той изведе Бериша очи в очи с Пикфорд. Футболистът на Лацио не сгреши и даде преднина на гостите.

Кийн обаче се реваншира в осмата минута, когато засече на далечната греда с глава центриране на Баркли от корнер и по този метод асистира на Стърлинг, който от дребното наказателно поле нямаше по какъв начин да сгреши и прати топката във вратата на своя съотборник в Манчестър Сити Алиен Мурич за 1:1.

В 19-ата минута домакините стигнаха до цялостен поврат. Стърлинг и Кейн комбинираха добре, след което нападателят на Тотнъм стреля отляво. Топката мина сред краката на вратаря и се спря в мрежата.

В 38-ата минута „ трите лъва “ вкараха трети гол. Мергим Войвода си означи много чудноват автогол, засичайки във вратата си центриране по земя на Санчо. Интересното беше, че наоколо до бранителя нямаше нито един футболист на Англия.

В края на полувремето паднаха още два гола за домакините. Първо в 44-ата минута след бърза офанзива Рахиим Стърлинг подаде на Джейдън Санчо и той не сгреши – 4:1. Само две минути по-късно, в добавеното време на първата част, още веднъж същата композиция Стърлинг-Санчо и още веднъж след скоростна офанзива резултата набъбна до 5:1. Това бяха и първите голове за националния тим за футболиста на Борусия Дортмунд. Изглеждаше, че мачът е решен, само че косоварите не бяха споделили последната си дума.

Второто полувреме стартира като първото с бърз гол на Бериша. Деклан Райс подари топката на Мурики, който центрира по в наказателното поле. Хендерсън не съумя ориентира добре, Бериша съумя да финтира капитанът на Ливърпул и елегантно за 5:2.

Пет минути по-късно най-скъпият бранител в света Хари Магуайър направи поредност от груби неточности и в края извърши неуместно нарушаване против Мурики в наказателното си поле и дузпа за Косово. Потърпевшият се нагърби с осъществяването, въпреки Бериша да искаше да оформи хеттрика си. Мурики стреля в левия ъгъл на Пикфорд, който докосна топката, само че тя въпреки всичко влезе във вратата му – 5:3.

В 64-тата минута и Англия получи право да извърши дузпа след прекрасен пробив на Баркли, който играчите на Косово пробваха да фаулират още отвън наказателното, само че не съумяха. Халфът остана съумя влезе в полето, след което падна след нарушаване на Рахмани. Хари Кейн, извърши, само че Мурич съумя да избави.

В 73-тата минута удар на Стърлинг срещна гредата, а минута по-късно пропусна още една голова обстановка.

В 89-ата минута Селина стреля от границата на наказателното поле, само че топката мина доста покрай гредата.

С тази победа Англия събира актив от 12 точки и водят в нашата група А, а Косово са трети с 8. Следващите мачове за Англия през октомври са посещение на Чехия и гостува на „ Васил Левски “. Косово пък ще има балканско дерби с Черна гора вкъщи.

В другия мач от нашата група Чехия завоюва с 3:0 над Черна гора в Подгорица. Томаш Шучек откри в 54-ата, а Лукаш Масопуст удвои три минути по-късно. Владимир Дарида, от дузпа, в добавеното време на срещата оформи крайния резултат.

Така чехите си връщат второто място и събират 9 точки, до момента в който черногорци са с две, на последното място. Лошото за България, че възможностите ни за попадане в първите две места, които дават права на присъединяване на Евро 2020, стават илюзорни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР