Англия и Уелс регистрираха през 2020 г. най-високата смъртност от

...
Англия и Уелс регистрираха през 2020 г. най-високата смъртност от
Коментари Харесай

Англия и Уелс са регистрирали миналата година най-високата смъртност от век насам

Англия и Уелс записаха през 2020 година най-високата смъртност от повече от един век насам, като коронавирусът докара до растеж на свръхнормените смъртни случаи, съобщи Ник Страйп от английската Национална статистическа работа, представен от Ройтерс.

Близо 604 000 смъртни случая са регистрирани в Англия и Уелс през последните 52 седмици, което е със 73 000 или 14 % над междинния индикатор за пет години, написа статистикът в Туитър.

По думите му единствено през една година от 1900 година годишния индикатор на смъртността е достигал 600 000 - през 1918 година, когато избухва пандемията от испански грип.

" Ако погледнем броя на свръхнормените смъртни случаи, започнахме годината с равнища на смъртност под междинното за пет години ", сподели Страйп и добави: " Това бе последвано от голям пик напролет, породен от Covid-19, до момента в който първата карантина не даде резултат ".

Според статистика броят на свръхнормените смъртни случаи по отношение на броя на популацията ще е на най-високото си равнище от 1940 година, когато Англия е подложена на бомбардировки от нацистка Гемания по време на Втората международна война.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР