Англия и Уелс регистрираха през 2020 г. най-високата смъртност от

...
Англия и Уелс регистрираха през 2020 г. най-високата смъртност от
Коментари Харесай

Англия и Уелс са регистрирали миналата година най-високата смъртност от един век

Англия и Уелс записаха през 2020 година най-високата смъртност от повече от един век насам, като COVID-19 докара до растеж на свръхнормените смъртни случаи, съобщи през днешния ден Ник Страйп от английската Национална статистическа работа, представен от Ройтерс.

Близо 604 000 смъртни случая са регистрирани в Англия и Уелс през последните 52 седмици, което е със 73 000 или 14 % над междинния индикатор за пет години, написа статистикът в Туитър.

По думите му единствено през една година от 1900 година годишния индикатор на смъртността е достигал 600 000 - през 1918 година, когато избухва пандемията от испански грип.

"Ако погледнем броя на свръхнормените смъртни случаи, започнахме годината с равнища на смъртност под междинното за пет години ", сподели Страйп и добави: "Това бе последвано от голям пик напролет, породен от COVID-19, до момента в който първата карантина не даде резултат ".

Според статистика броят на свръхнормените смъртни случаи по отношение на броя на популацията ще е на най-високото си равнище от 1940 година, когато Англия е подложена на бомбардировки от нацистка Гемания по време на Втората международна война.

"Дори с ограниченията, взети за ограничение на разпростарнението на COVID-19, 2020 година въпреки всичко ще надмине 1951 година, когато избухва огромна грипна пандемия ", сподели Страйп. Той акцентира, че "без всичките ни старания 2020 година можеше да бъде доста по-лоша ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР