Англия е на път да въведе едно от най-стриктните законодателства,

...
Англия е на път да въведе едно от най-стриктните законодателства,
Коментари Харесай

Англия иска да забрани продажбата на цигари на родените след 2009 година

Англия е на път да вкара едно от най-стриктните законодателства, свързани с ограничение на тютюневите произведения. Британският парламент поддържа законодателна самодейност на премиера Риши Сунак, с която се не разрешава продажбата на цигари на родените след 2009 година
Може да се каже, че първата крачка беше направена, откакто законопроектът беше признат с 383 гласа „ за “ и 67 гласа „ срещу “ в Камарата на Общините.
Но предложенията отиват още по-далеч, тъй като се предлага законната възраст за продажба, на която хората в Англия да могат да купуват цигари - да се покачва с една година всяка година, до момента в който в последна сметка стане противозаконна за цялото население. Законопроектът също по този начин включва ограничения за ограничение на електронните цигари, на така наречен вейпове за еднократна приложимост, които са много евтини, както и на ограничение на усетите им, с цел да се предотврати пристрастяването на децата към никотина. Властите настояват, че законопроектът ще сътвори „ първото потомство без тютюнев пушек “ в модерна Англия.
За да спре продажбите на малолетни, държавното управление споделя, че ще вкара санкции от 100 паунда на място за магазини в Англия и Уелс, които продават тютюн и цигари на малолетни хора.
Местните управляващи ще задържат приходите, с цел да ги реинвестират в използването на закона.
Това би било в допълнение към санкциите от 2500 паунда, които съдилищата към този момент могат да постановат. Правителството ще похарчи 30 милиона за правоприлагане, което ще включва справяне с съществуването на цигари на черния пазар.
Новите правила ще се ползват във всички безмитни магазини в Обединеното кралство, само че всеки, който купува цигари в чужбина, ще може да ги върне назад в Обединеното кралство, стига да са законно закупени другаде.
Законопроектът е една от знаковите начинания на Сунак преди тазгодишните парламентарни избори, които съгласно социологическите изследвания ще завоюва опозиционната Лейбъристка партия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР